Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε δύο πυραύλους πριν τις κοινές ασκήσεις Νότιας Κορέας – ΗΠΑ

Δοκιμαστική εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από υποβρύχιο του Πολεμικού Ναυτικού της Βόρειας Κορέας - Οκτώβριος 2021
Δοκιμαστική εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από υποβρύχιο του Πολεμικού Ναυτικού της Βόρειας Κορέας – Οκτώβριος 2021 / Πηγή: KCNA

Η Πιονγιάνγκ εκτόξευσε δύο πυραύλους «Κρουζ» από υποβρύχιο σήμερα, ανακοίνωσε το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA, λίγες ώρες πριν την έναρξη των κοινών στρατιωτικών γυμνασίων Νότιας Κορέας και ΗΠΑ.

Η εκτόξευση έγινε στα ανοιχτά της παραλιακής πόλης Σίνπο (ανατολική Βόρεια Κορέα) σήμερα το πρωί, σύμφωνα με το KCNA.

Ο στρατός της Νότιας Κορέας, που επικαλείται το πρακτορείο «Yonhap», ανέφερε από την πλευρά του ότι εντόπισε νέα εκτόξευση πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα.

Οι ασκήσεις Νότιας Κορέας – ΗΠΑ περιλαμβάνουν μια προσομοίωση υπολογιστή που ονομάζεται «Freedom Shield 23» και αρκετές συνδυασμένες ασκήσεις επιτόπιας εκπαίδευσης, με την κωδική ονομασία «Warrior Shield FTX».

Οι στρατοί της Νότιας Κορέας και των ΗΠΑ δήλωσαν νωρίτερα ότι η προσομοίωση υπολογιστή έχει σχεδιαστεί για να ενισχύσει τις αμυντικές δυνατότητες και τις ικανότητες αντίδρασής τους «εν μέσω των αυξανόμενων πυρηνικών απειλών της Βόρειας Κορέας». Είπαν ότι οι ασκήσεις πεδίου θα επανέλθουν επίσης στην κλίμακα της παλαιότερης μεγαλύτερης εκπαίδευσης πεδίου που ονομαζόταν «Foal Eagle» που πραγματοποιήθηκε για τελευταία φορά το 2018.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Reuters», AFP

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...