Η Βόρεια Κορέα κατηγορεί την Ουκρανία ότι ζητά να αποκτήσει πυρηνικά όπλα

Κιμ Γιονκγ ουν, Βόρεια Κορέα

Η Κιμ Γιο Γιονγκ, η αδελφή του ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν, κατηγόρησε την Ουκρανία ότι ζητάει να αποκτήσει πυρηνικά όπλα, όπως μετέδωσε σήμερα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA, βασίζοντας τον ισχυρισμό της στη διαδικτυακή συγκέντρωση υπογραφών που ξεκίνησε στη χώρα αυτή και η οποία αριθμεί μέχρι τώρα κάτω από 1.000 υπογραφές.

Η Κιμ δήλωσε πως η διαδικτυακή συγκέντρωση υπογραφών μπορεί να να είναι μια πολιτική συνωμοσία του γραφείου του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, όμως δεν έδωσε οποιαδήποτε στοιχεία που να τεκμηριώνουν τον ισχυρισμό αυτόν.

Μετά την ανακοίνωση του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν ότι η Μόσχα σχεδιάζει να μεταφέρει τακτικά πυρηνικά όπλα στη Λευκορωσία, δημόσια συγκέντρωση υπογραφών ξεκίνησε στον ιστότοπο της ουκρανικής προεδρίας προχθές Πέμπτη, καλώντας την Ουκρανία να φιλοξενήσει πυρηνικά όπλα στο ουκρανικό έδαφος ή να εξοπλιστεί με δικά της πυρηνικά όπλα.

Μέχρι σήμερα το απόγευμα, το αίτημα είχε συγκεντρώσει μόνο 611 υπογραφές, πολύ λιγότερες από τις 25.000 που απαιτούνται για μια απάντηση από τον Ζελένσκι. Αξιωματούχοι του Κιέβου δεν έχουν μέχρι στιγμής σχολιάσει τη διαδικτυακή συγκέντρωση υπογραφών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε ακόμα...