Η ζωή των πυροσβεστών σε μόνιμη επιφυλακή

Πυρκαγιά στο Μοναστηράκι Αργολίδας
Φώτο Αρχείου, Πηγή: Eurokinissi

Απανωτές μερικές και γενικές επιφυλακές, στενός συγχρωτισμός πυροσβεστών από διαφορετικές υπηρεσίες (ακόμη και με καταγεγραμμένα κρούσματα covid-19), μεταφορά οχημάτων από νομούς με Δείκτη Επικινδυνότητας 2 σε νομούς με δείκτη επικινδυνότητας 4 (με αποκορύφωμα την μετάβαση οχήματος από τα Γρεβενά στην… Σκόπελο για προληπτική περιπολία!!!), απόλυτη διάλυση του ελεύθερου χρόνου και των οικογενειακών προγραμματισμών των πυροσβεστών κ.ά. Κι όλα αυτά σε ένα καλοκαίρι με ήπιες μέχρι στιγμής μετεωρολογικές συνθήκες και χωρίς πληθώρα δασικών πυρκαγιών.

Τι έχουν να πουν για όλα αυτά οι εκπρόσωποι του κυβερνητικού συνδικαλισμού; Πώς θα χρυσώσουν αυτή τη φορά το χάπι του «γιατρικού» που υποστήριξαν στον μέσο πυροσβέστη, του οποίου οι εργασιακές και οικογενειακές συνθήκες χειροτέρευσαν δραματικά μέσα σε ελάχιστους μήνες;

Συνάδελφοι,

όλα τα παραπάνω δεν είναι «αναγκαίο κακό», δεν είναι «η μόνη δυνατή λύση στα προβλήματα του Πυροσβεστικού Σώματος», δεν είναι «αξιοκρατία» ή ό,τι άλλο θα προσπαθήσουν να μας πείσουν.

Δεν είναι φυσιολογικά για πυροσβέστες, δεν είναι φυσιολογικά για καλοκαίρι.

Είναι οι «λύσεις» που δίνουν διαχρονικά οι κυβερνήσεις, στα προβλήματα που οι ίδιοι και οι πολιτικές τους δημιούργησαν. Προβλήματα που συνεχώς διογκώνονται και χειροτερεύουν. Η έλλειψη προσωπικού δεν υπάρχει επειδή «όλοι οι πυροσβέστες είναι βολεμένοι στα χωριά τους», αλλά επειδή κάποιοι φόρτωσαν τα ιδιωτικοποιημένα αεροδρόμια και κλιμάκια εθνικών οδών στο Πυροσβεστικό Σώμα χωρίς να πραγματοποιήσουν τις απαραίτητες προσλήψεις.

Τους ανεχτήκαμε πολλές φορές. Θα συνεχίζουμε να τους ανεχόμαστε ακόμη;

Ένας πυροσβέστης

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...