ΗΠΑ: Στέλνουν πολεμικό πλοίο και αεροσκάφη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα επικαλούμενες τους Χούθι

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι θα στείλουν ένα πολεμικό πλοίο και καταδιωκτικά αεροσκάφη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για να «βοηθήσουν τη χώρα να αντιμετωπίσει τους Χούθι», ενισχύοντας ακόμη περισσότερο το αποτύπωμα τους στην περιοχή. 

Η απόφαση αυτή, που -όπως ανακοινώθηκε- έχει στόχο «να βοηθήσει τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα να αντιμετωπίσουν την τρέχουσα απειλή», μετά τις τελευταίες επιθέσεις που εξαπέλυσαν οι σιίτες πολιτοφύλακες από την Υεμένη εναντίον της χώρας, ελήφθη έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν με τον πρίγκιπα διάδοχο του Αμπού Ντάμπι και ντε φάκτο ηγέτη των Εμιράτων Μοχάμεντ μπιν Ζάγεντ αλ Νάχιαν, επισήμανε η αμερικανική πρεσβεία στα Εμιράτα.

Το αμερικανικό πυραυλοφόρο αντιτορπιλικό «USS Cole» θα δέσει στο λιμάνι του Αμπού Ντάμπι, πρωτεύουσα των Εμιράτων, σύμφωνα με την ανακοίνωση, η οποία διευκρινίζει ότι η Ουάσιγκτον θα αναπτύξει επίσης μαχητικά αεροσκάφη πέμπτης γενιάς. Εξάλλου οι ΗΠΑ θα εξακολουθήσουν να προσφέρουν στα Εμιράτα πληροφορίες για την πρόληψη επιθέσεων, σημείωνε η ανακοίνωση.

Τα Εμιράτα συμμετέχουν στον στρατιωτικό συνασπισμό υπό τη Σαουδική Αραβία που επεμβαίνει στην Υεμένη από το 2015 στηρίζοντας τα κυβερνητικά στρατεύματα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...