ΗΑΕ: Αρχίζουν τις κλινικές δοκιμές του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V

Το Ρωσικό εμβόλιο κατα του covid-19, "Sputnik-V"
Φώτο Αρχείου / Το Ρωσικό εμβόλιο κατα του covid-19, “Sputnik-V”

Το Αμπού Ντάμπι ξεκίνησε την τρίτη φάση των κλινικών δοκιμών του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V κατά του κορονοϊού εν μέσω έξαρσης των μολύνσεων στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ανακοίνωσε το γραφείο ενημέρωσης της κυβέρνησης.

Η έναρξη των κλινικών δοκιμών είχε ανακοινωθεί τον Οκτώβριο, πριν από την παρούσα έξαρση των κρουσμάτων και προέβλεπε την συμμετοχή 500 και πλέον εθελοντών οι οποίοι θα εμβολιάζονταν σε νοσοκομείο του Αμπού Ντάμπι.

Οι δύο δόσεις του εμβολίου θα χορηγηθούν στους εθελοντές με διαφορά 20 ημερών, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Στα ΗΑΕ πραγματοποιείται επίσης η τρίτη φάση των κλινικών δοκιμών του εμβολίου που ανέπτυξε η Κίνα και συγκεκριμένα η Εθνική Φαρμακοβιομηχανία Sinopharm.

Τον περασμένο μήνα το εμιράτο του Ντουμπάι άρχισε να εμβολιάζει με το εμβόλιο που ανέπτυξαν οι φαρμακευτικές εταιρείες Pfizer και η BioNTec.

Οι αρχές των ΗΑΕ, ο πληθυσμός των οποίων προσεγγίζει τα 9 εκατομμύρια κατοίκους, ανακοίνωσαν ότι έχουν χορηγηθεί 826.301 εμβόλια, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει τον τύπο τους, ενώ προσέθεσαν ότι προτίθενται να εμβολιάσουν το 50% και πλέον του πληθυσμού κατά την διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2021.

Τον Οκτώβριο η τοπική εταιρεία G42 των ΗΑΕ που συνεργάζεται με την κινεζική Sinopharm είχε ανακοινώσει ότι προτίθεται να αρχίσει την παραγωγή του εμβολίου το 2021.

Εκπρόσωπος της G42 δήλωσε σήμερα στο Reuters ότι τα σχέδια για την παραγωγή του εμβολίου στα ΗΑΕ, είναι σε προχωρημένο στάδιο και περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν σύντομα.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Δείτε ακόμα...