Ιαπωνία: Προβλήματα στις μεταφορές στο Τόκιο από σφοδρές χιονοπτώσεις

χιονοπτώσεις στην ιαπωνία

Προειδοποίηση για σφοδρή χιονόπτωση εκδόθηκε σήμερα για το κέντρο του Τόκιο από την ιαπωνική μετεωρολογική υπηρεσία και η κακοκαιρία προκαλεί αναστάτωση στις συγκοινωνίες και τις μεταφορές.

Η Ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε την προειδοποίηση για τις 23 περιφέρειες του Τόκιο, επισημαίνοντας ότι αργότερα σήμερα το χιόνι μπορεί να μετατραπεί σε χιονόνερο και μετά σε βροχή, καθιστώντας εν δυνάμει επικίνδυνες τις συνθήκες οδήγησης κατά τις βραδινές ώρες αιχμής, αν το νερό παγώσει στους δρόμους.

Εξαιτίας των χιονοπτώσεων, η αεροπορική εταιρεία Japanese Airlines ακύρωσε συνολικά 57 πτήσεις που ήταν προγραμματισμένες για σήμερα προς και από το αεροδρόμιο Χανέντα του Τόκιο, ενώ η All Nippon Airways ματαίωσε επίσης αριθμό εσωτερικών πτήσεών της.

Στο μεταξύ, η σιδηροδρομική εταιρεία East Japan Railway ανακοίνωσε πως από απόψε θα αναστείλει όλα τα δρομολόγια του τρένου υψηλής ταχύτητας Yamagata Shinkansen. Άλλες σιδηροδρομικές υπηρεσίες στην ανατολική Ιαπωνία μπορεί να καταγράψουν καθυστερήσεις ή και να ματαιωθούν, σύμφωνα με πληροφορίες.

Σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία, το μέτωπο ψυχρού αέρα σε συνδυασμό με το χαμηλό βαρομετρικό προκάλεσαν τις χιονοπτώσεις από σήμερα το πρωί στην περιφέρεια Κάντο-Κοσίν στην ανατολική και την κεντρική Ιαπωνία, ενώ επηρεάζονται επίσης οι 23 περιφέρειες του Τόκιο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...