Ιαπωνία: Τουλάχιστον μια νεκρή και 3 αγνοούμενοι από καταρρακτώδεις βροχές στα νοτιοδυτικά

Φωτό αρχείου

Μία ηλικιωμένη έχασε τη ζωή της και άλλοι τρεις άνθρωποι αγνοούνται μετά τις κατολισθήσεις στο νοτιοδυτικό τμήμα της Ιαπωνίας, που πλήττεται από βροχές οι οποίες χαρακτηρίζονται «οι πιο ισχυρές που έχουν καταγραφεί ποτέ» εκεί, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές και η ιαπωνική εθνική μετεωρολογική υπηρεσία.

Η 77χρονη έχασε τη ζωή της όταν χτύπησε το σπίτι της κατολίσθηση μέσα στη νύχτα σε αγροτική περιοχή στον νομό Φουκουόκα, ανέφερε η πυροσβεστική υπηρεσία της περιοχής στο Γαλλικό Πρακτορείο. Ο σύζυγός της εντοπίστηκε έχοντας τις αισθήσεις του και διακομίστηκε σε νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται.

Άλλοι τρεις άνθρωποι αγνοούνται έπειτα από κατολίσθηση στην πόλη Καράτσου, στον νομό Σαγκά, που γειτονεύει με τον νομό Φουκουόκα, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Η μετεωρολογική υπηρεσία συνέστησε στον πληθυσμό να βρει ασφαλές καταφύγιο καθώς οι βροχές ενδέχεται να προκαλέσουν πλημμύρες σε τομείς των νομών Φουκουόκα και Όιτα.

Συστάσεις κατεπείγουσας απομάκρυνσης κατοίκων –η συμμόρφωση στις οποίες δεν είναι υποχρεωτική– εκδόθηκαν για ορισμένους τομείς των νομών Φουκουόκα, Όιτα και γειτονικές περιοχές, που άνοιξαν κέντρα υποδοχής εκτοπισμένων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...