Ιεράπετρα: Μετά από 5 χρόνια βρέθηκε η χρηματοδότηση για τον νέο φάρο

Φάρος στο Λιμάνι Ιεράπετρας, Λασίθι, Κρήτη - 2005
Φώτο Αρχείου / Φάρος στο Λιμάνι Ιεράπετρας, Λασίθι, Κρήτη – 2005 / Πηγή: wikipedia

Χρειάστηκε να περάσουν 5 χρόνια από τον Απρίλη του 2016 για να βρεθεί κονδύλι για τη ανακατασκευή του φάρου του λιμανιού στην Ιεράπερτα. Ο παλιός φανός είχε καμμένη λάμπα, είχε πέσει ο μεταλλικός κλωβός και δεν μπορούσε να φορτίσει. Το σημαντικότερο πρόβλημα ήταν η στατικότητα της περιοχής του φάρου που καθιστούσε απαγορευτική κάθε επισκευαστική παρέμβαση. Η αυτοθυσία και ευρηματικότητα τεχνικών της Υπηρεσίας Φάρων κι εργατών του Δήμου (Λιμενικό Ταμείο) δεν ήταν αρκετή. Τελικά με καθυστέρηση 5 χρόνων το έργο βρέθηκε χρηματοδότηση για τον νέο φάρο.

Αναλυτικότερα:

Σε συνέχεια της χθεσινής συνάντησης ανάμεσα στον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, την Γενική Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κα Χριστιάνα Καλογήρου και τον Δήμαρχο Ιεράπετρας, Θεοδόση Καλαντζάκη, συμφωνήθηκε χρηματοδότηση ύψους 300.000 ευρώ για την κατασκευή φάρου στην Ιεράπετρα.

Ο κ. Πλακιωτάκης ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα του Δημάρχου Ιεράπετρας και έπειτα από σχετική αξιολόγηση, εντάσσεται στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

Ο φάρος της Ιεράπετρας θα αποτελέσει ένα εμβληματικό έργο για την πόλη και πλέον θα προσδιορίζει την πολιτιστική της ταυτότητα, με σημαντικά οφέλη στο αστικό αλλά και το φυσικό περιβάλλον, αποτελώντας παράλληλα πόλο έλξης για την τουριστική ανάπτυξη.

Κάλιο αργά παρά ποτέ

Λιμάνι Ιεράπετρας, Λασίθι, Κρήτη
Φώτο Αρχείου / Λιμάνι Ιεράπετρας, Λασίθι, Κρήτη

Επιτρέψτε μας να είμαστε δύσπιστοι καθώς τα έργα που έχουν ανάγκη ο λαός και οι τοπικές κοινότητες συνήθως αργούν υπερβολικά. Γι’ αυτά δεν υπάρχουν οι «fast Track» διαδικασίες, όπως για τα άλλα που έχουν ανάγκη μεγάλα συμφέροντα και που τελικά ζημιώνουν το περιβάλλον και την αισθητική μας. Ελπίζουμε να μην χρειαστούν άλλα πέντε χρόνια για την ολοκλήρωση των έργων και την επαναλειτουργία του Φάρου.

Με πληροφορίες από radiolasithi, hcg

Δείτε ακόμα...