Ηγουμενίτσα: Επίθεση της ΟΠΚΕ με το πρόσχημα του συγχρωτισμού και της παραβίασης του ωραρίου

Πηγή: Eurokinissi

Η Τομεακή Επιτροπή Θεσπρωτίας του ΚΚΕ και οι Οργανώσεις Βάσης της ΚΝΕ καταγγέλλουν «το γεγονός της απρόκλητης βίας από την ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος» εναντίον μιας ομάδας νέων απέναντι από παιδική χαρά της Ηγουμενίτσας  «με το πρόσχημα του συγχρωτισμού και της παραβίασης του ωραρίου».

Το γεγονός που καταγγέλλεται συνέβη αργά το βράδυ του Σαββάτου, όταν οι αστυνομικοί απείλησαν και τελικά χτύπησαν μια ομάδα νέων ανθρώπων που ήταν συγκεντρωμένοι. Οι νέοι αυτοί ήταν κυρίως σερβιτόροι που είχαν σχολάσει από τα καταστήματα στα οποία εργάζονταν και συζητούσαν μεταξύ τους μετά τη δουλειά.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν έναν από τους νέους που διαμαρτυρήθηκε για τη συμπεριφορά τους. Σύμφωνα με τις καταγγελίες των νέων, οι αστυνομικοί προσπάθησαν να αρπάξουν τα κινητά αυτών που τράβαγαν βίντεο. Στο διαδίκτυο κυκλοφορεί και σχετικό βίντεο.

«Το περιστατικό αυτό δεν είναι τυχαίο, ούτε μεμονωμένο γεγονός, δεν αποτελεί παρέκκλιση ορισμένων αστυνομικών. Ο λαός δεν πρέπει να ξεχάσει ότι το έδαφος για την ένταση της κρατικής καταστολής στρώνεται χρόνια τώρα από όλες τις αστικές κυβερνήσεις, με τους νόμους που ψηφίζουν, δίνοντας ο ένας την αντιλαϊκή σκυτάλη στον άλλο. Ότι όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, έχουν βάλει το λιθαράκι τους σε αυτήν την κατεύθυνση», σημειώνουν η Τομεακή Επιτροπή Θεσπρωτίας του ΚΚΕ και οι Οργανώσεις Βάσης της ΚΝΕ και προσθέτουν: «Είναι το αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζεται και από τη σημερινή κυβέρνηση η οποία αφήνει αθωράκιστο το δημόσιο σύστημα Υγείας, μειώνει τις δαπάνες για την Υγεία την ίδια ώρα που δίνει δωράκια στους κλινικάρχες και επιχειρηματικούς ομίλους, δεν παίρνει κανένα ουσιαστικό μέτρο για την προστασία της υγείας μας, ενοχοποιεί τον λαό και ιδιαίτερα τη νεολαία για τα αποτελέσματα της πανδημίας». 

«Τελικά, για την κυβέρνηση από ό,τι φαίνεται δεν χρειάζεται η στήριξη του δημόσιου συστήματος Υγείας, δεν χρειάζονται δωρεάν τεστ και αυξημένα μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς και τα μέσα μεταφοράς, αλλά αστυνομικές δυνάμεις να εκφοβίζουν περαστικούς και νεολαίους, τρομοκρατία και αυταρχισμός για να μην κουνιέται φύλλο», αναφέρουν. 

Καλούν το λαό της Ηγουμενίτσας «να διεκδικήσει εδώ και τώρα μέτρα για την προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων του, να ορθώσει το αγωνιστικό του ανάστημα στην ένταση της καταστολής που συνοδεύει την αντιλαϊκή πολιτική».

Πηγή: 902.gr

Δείτε ακόμα...