Ικαρία: Κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης Β. Αιγαίου στην Πυροσβεστική Υπηρεσία σε Ράχες και Αγ. Κήρυκο

Επίσκεψη αντιπροσωπείας της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Πυροσβεστική Υπηρεσία στην Ικαρία
Επίσκεψη αντιπροσωπείας της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Πυροσβεστική Υπηρεσία στην Ικαρία

Ιδιαίτερα χρήσιμη και επικοδομητική ήταν η επίσκεψη και συζήτηση κλιμακίου του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης Β. Αιγαίου στην Πυροσβεστική Υπηρεσία σε Ράχες και Αγ. Κήρυκο Ικαρίας , όπου διαπιστώθηκε η άμεση ανάγκη αντικατάστασης των πυροσβεστικών οχημάτων τα οποία καταγράφουν ηλικιακά χιλιόμετρα 30 και 40 ετών παρουσιάζοντας συνεχώς προβλήματα και δυσχεραίνοντας το έργο της πυρόσβεσης.

Στο κλιμάκιο συμμετείχαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαικής Συσπείρωσης Β.Αιγαίου, Αγλαΐα Κυρίτση, Γιώργος Αμπαζής και Στυλιανός Σταμούλος.

Διαπιστώθηκαν και θίχτηκαν επίσης τα κτιριακά προβλήματα τόσο των ίδιων των πυροσβεστών αλλά και η έλλειψη στεγάστρων που προφυλάσσουν οχήματα και υλικά.

Βασικές είναι και οι ελλείψεις στα μέτρα πρόληψης και πυροπροστασίας, η δημιουργία ζωνών πυρασφάλειας και η ύπαρξη επαρκών δεξαμενών νερού για άμεση επέμβαση σε ενδεχόμενη εκδήλωση πυρκαγιάς.

Οι πυροσβέστες εξέφρασαν για άλλη μια φορά την ανάγκη κατάργησης του προσωπικού «τριών ταχυτήτων» (μόνιμοι, εποχικοί και πενταετούς υποχρέωσης)καθεστώς που δημιουργεί προβλήματα εργασιακά, οικονομικά και ασφάλειας της ίδιας της ζωής τους.

Δείτε ακόμα...