Ηλ. Σιώρας: “Πέρα από την ατομική ευθύνη υπάρχει και η κρατική”

Ηλίας Σιώρας
Πηγή: Eurokinissi

Συνέντευξη παραχώρησε σε εκπομπή του web radio του ΠΑΜΕ ο Ηλίας Σιώρας, αντιπρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών – Πειραιώς και πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός .

Τη συνέντευξη ξεκίνησε με την φράση “Πέρα από την ατομική ευθύνη υπάρχει και η κρατική, η οποία ήταν ανύπαρκτη επί πολλά έτη”, θέλοντας έτσι να δείξει ότι η υποστελέχωση, τα λιγοστά κρεβάτια των ΜΕΘ, ο μειωμένος εξοπλισμός και η απουσία μέτρων προστασίας αποτελούν δείχνουν τις αδυναμίες του συστήματος. Αναφέρει πως είναι τουλάχιστον κοροϊδία το να προσπαθεί η κυβέρνηση, που έταζε προεκλογικά, να καλύψει με 2.500 προσλήψεις- από τις οποίες δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία- ένα κενό 25.000 θέσεων την τελευταία δεκαετία. Πάνω σε όλες αυτές τις ελλείψεις και στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζεται το ζήτημα, μόνη λύση θεωρείται η επίταξη.

Φυσικά, ο κ. Σιώρας, κατήγγειλε την κερδοσκοπία που είναι πολύ έντονη και την βλέπουμε μέσα από τη κρατική χορήγηση των 1.600 ευρώ την ημέρα και εννοείται μέσα από το γεγονός ότι τεστ ελέγχου γίνονται μόνο σε 3 νοσοκομεία σε όλο το Λεκανοπέδιο με τις τιμές να κυμαίνονται στα 150-200 ευρώ στην καλύτερη.

Τονίζει ότι η στρατηγική του κεφαλαίου είναι πάνω από όλα το κέρδος και έχουμε ένα σύστημα απάνθρωπο που δεν μεριμνά για την κάλυψη των ελλείψεων και των αναγκών του λαού.

Την συνέντευξη έκλεισε με ένα αισιόδοξο μήνυμα λέγοντας πως χρειάζεται να καταρρεύσει αυτό το εκμεταλλευτικό σύστημα και να τεθεί ως απώτερος σκοπός η ανατροπή του.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...