Ηλεία: Δυναμώνει η μάχη για τα προβλήματα των πυρόπληκτων και των αγροτών

Να δώσει δυναμικό «παρών» στο συλλαλητήριο που καλεί η Συντονιστική Επιτροπή Πυρόπληκτων Ηλείας την Πέμπτη 14 Οκτώβρη στον Πύργο, αποφάσισε στην τελευταία του συνεδρίαση το ΔΣ της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας, που αποτελεί και μέλος της συντονιστικής.

Κύριο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν αυτή την περίοδο εκατοντάδες αγρότες, είναι αυτό της σταφίδας, με τον πρόεδρο της ΟΑΣ, Θανάση Βομπίρη να τονίζει ότι «δεν υπάρχει καν τιμή».

Σημειώνοντας ότι «η κατάσταση είναι ακόμη πιο δύσκολη για τους πυρόπληκτους αγρότες και συνολικά για τους κατοίκους στα χωριά που δοκιμάστηκαν από την πύρινη λαίλαπα», εξήγησε πως «εδώ και δύο μήνες δεν έχει γίνει καμιά ουσιαστική παρέμβαση προς επίλυση των προβλημάτων μας συνολικά, αντιθέτως, είδαμε να αυξάνεται το ρεύμα, να παίρνουν την ανηφόρα βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης, αλλά και να εκτοξεύεται το κόστος παραγωγής μας, αν λάβουμε υπ’ όψιν μας, μόνο πχ την τιμή του πετρελαίου».

Πρόκειται για ζητήματα που μπαίνουν στην προμετωπίδα της κινητοποίησης που ετοιμάζει η ΟΑΣ από κοινού με τη Συντονιστική Επιτροπή των Πυρόπληκτων, απαιτώντας για όλα, άμεση αντιμετώπιση από την Κυβέρνηση.

«Το πλαίσιο πάλης που συμφωνήσαμε από την πρώτη στιγμή συγκρότησης της συντονιστικής επιτροπής, ισχύει στο σύνολό του», εξήγησε ο Θανάσης Βομπίρης, υπογραμμίζοντας πως σε αυτό, η Ομοσπονδία θα προσθέσει τα αιτήματά της για κατώτερες εγγυημένες τιμές, μείωση του κόστους παραγωγής κ.α., σημειώνοντας: «Με τον τρόπο που λειτουργεί ο ΕΛΓΑ, ακόμη δεν έχουν αποζημιωθεί οι παραγωγοί για τις ζημιές που είχαν στην σταφίδα από παγετούς την άνοιξη».

Καθημερινές συσκέψεις στα χωριά

Ήδη στα χωριά, πραγματοποιούνται σχεδόν καθημερινά συνελεύσεις από κλιμάκια της Συντονιστικής και της Ομοσπονδίας και τελευταίες αυτές στο Κλαδαίο και την Ηράκλεια, ενώ για αύριο Παρασκευή στις 8 μμ, έχει προγραμματιστεί σύσκεψη στη Νεμούτα.

Σχετικά με την κινητοποίηση της 14ης Οκτώβρη, τέλος, η Ομοσπονδία θα καλέσει τους αγρότες σε προσυγκέντρωση με τα μηχανήματά τους στον κόμβο Αγίου Γεωργίου, προκειμένου να ακολουθήσει πορεία στην πόλη του Πύργου, με κατάληξη στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας του νομού.

Δείτε ακόμα...