Ηλεία: Κινητοποιήσεις για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας – Προετοιμάζονται συλλαλητήρια σε Πύργο και Αμαλιάδα

Συνέχεια στις κινητοποιήσεις τους για ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, έδωσαν την Τρίτη 28 Σεπτέμβρη το Εργατικό Κέντρο Αμαλιάδας, από κοινού με σωματεία του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, με παράσταση που πραγματοποίησαν στη διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου.

Αντιπροσωπία συνδικαλιστών, συναντήθηκε με τον διοικητή, επισημαίνοντας τα προβλήματα και απαιτώντας, άμεσα τη δρομολόγηση λύσεων. Να σημειωθεί, ότι ένα από τα μεγαλύτερα ζητήματα στο ΓΝ Πύργου, είναι ότι λειτουργεί εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς δικό του παθολόγο, αλλά με μετακινήσεις γιατρών από τα νοσοκομεία της Πάτρας και της Τρίπολης.

Η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε μετά την σύσκεψη σωματείων και φορέων που προκλήθηκε πρόσφατα στον Πύργο, όπου αποφασίστηκαν μια σειρά δράσεις με αφορμή τη σημερινή κατάσταση.

Στην παρέμβαση, συμμετείχαν αντιπροσωπίες των διοικήσεων του Εργατικού Κέντρου Αμαλιάδας, των σωματείων εργαζομένων στα Νοσοκομεία Πύργου και Αμαλιάδας, του συνδικάτου εργατοϋπαλλήλων στις Εμπορικές Επιχειρήσεις, του συλλόγου εργαζομένων στους Δήμους Πύργου, Αρχαίας Ολυμπίας Ζαχάρως, του συλλόγου Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων Ηλείας, καθώς και η ομάδα γυναικών Πύργου μέλος της ΟΓΕ.

Ταυτόχρονα με ξεχωριστό κάλεσμα, αφίσα και ενημερώσεις σε χώρους δουλειάς και όχι μόνο, προχωρούν οι προετοιμασίες για την πραγματοποίηση συλλαλητηρίων σε Αμαλιάδα και Πύργο στις 5 και 10 Οκτώβρη, στις κεντρικές πλατείες των πόλεων (στις 6:30 μ.μ. και οι δύο) αντίστοιχα.

Στο κοινό κάλεσμα των 18 σωματείων και φορέων, μεταξύ άλλων τονίζεται: «Οι ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ είναι τεράστιες! Αντί να στηρίξει το δημόσιο σύστημα Υγείας, αντί να υποχρεώσει τους εργοδότες να πάρουν μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, αντί να ενισχύσει το λαϊκό εισόδημα των αυτοαπασχολούμενων και των φτωχών αγροτών της περιοχής μας, αλλά και τους πυρόπληκτους, συνεχίζει να αναγάγει την προστασία της υγείας αποκλειστικά στην ατομική ευθύνη του λαού μας».

Παράλληλα καλούν τα εργατικά σωματεία, όλους τους λαϊκούς φορείς να συμμετέχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις, διεκδικώντας μεταξύ άλλων:

  • «Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Μονιμοποίηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις όλων των επικουρικών και συμβασιούχων.
  • Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης στις δημόσιες δομές υγείας. Διορισμό με κατεπείγουσες διαδικασίες με έλεγχο μόνο των τυπικών προσόντων ΟΛΩΝ των υποψήφιων γιατρών για τις μόνιμες θέσεις που έχουν προκηρυχθεί στις Νοσηλευτικές Μονάδες Πύργου, Αμαλιάδας και Κρεστένων, στα Κέντρα Υγείας και στα Αγροτικά Ιατρεία στο νομό.
  • Κατάργηση του μέτρου και των ποινών της διαθεσιμότητας στους υγειονομικούς.
  • Να επιστρέψουν στη δουλειά οι συνάδελφοι μας που είναι σε αναστολή.
  • Όχι στο κλείσιμο, συγχωνεύσεις ή αλλαγή χαρακτήρα νοσοκομείων στο Νομό μας».
Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...