Ηλεία: Μαίνεται ανεξέλεγκτη η φωτιά στον Άγναντα – Δύο τραυματίες πυροσβέστες

Συνεχίζει να μαίνεται από το πρωί η πυρκαγιά στην περιοχή Άγναντα Πηνείας, στην Ηλεία, έχοντας μάλιστα φτάσει κοντά στα σπίτια του χωριού.

Αν και νωρίτερα, η φορά των ανέμων είχε στρέψει το μέτωπο μακριά από την κατοικημένη περιοχή, νωρίς το απόγευμα η κατεύθυνσή τους άλλαξε ξανά και πλέον ο οικισμός απειλείται εκ νέου. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην περιοχή υπάρχει και δεύτερο μέτωπο το οποίο κινείται προς τα χωριά Λουκάς και Καρυά

Οι 80 πυροσβέστες με 41 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα προσπαθούν να ανακόψουν την πορεία των μετώπων ενώ πολλές από τις ρίψεις των τεσσάρων αεροσκαφών και των τριών ελικοπτέρων επικεντρώνονται σε εστίες που υπάρχουν μέσα σε χαράδρες.

Σημειώνεται πως κατά τη διάρκεια κατάσβεσης, ένας πυροσβέστης τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» στην Πάτρα με εγκαύματα σε πολλά σημεία του σώματός του, ενώ λίγο μετά τις 5 το απόγευμα έγινε γνωστό πως και δεύτερος ένστολος τραυματίστηκε, αυτή τη φορά στο κεφάλι.

Την ίδια στιγμή, νέο μέτωπο πυρκαγιάς εκδηλώθηκε στο νομό και συγκεκριμένα ανάμεσα στα χωριά Σίμιζα Τραγανού και Μπόρσι

Μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί εντολή εκκένωσης σε κανέναν οικισμό, ωστόσο στον Άγναντα αλλά και στο Λουκά, κάτοικοι συγκεντρώνονται για να εγκαταλείψουν την περιοχή αν χρειαστεί.

Δείτε ακόμα...