Ηλεία: Οργανώνουν την πάλη για την κατάσταση στην Υγεία – Σε σύσκεψη καλούν σωματεία και φορείς

Φωτό αρχείου: Από παρέμβαση εργαζομένων στο Νοσοκομείο Πύργου

Σύσκεψη για την κατάσταση στα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της Ηλείας θα πραγματοποιηθεί με πρωτοβουλία 18 εργατικών σωματείων και άλλων φορέων του νομού, την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου, στις 7 μ.μ., έξω από την κεντρική είσοδο του Νοσοκομείου Πύργου.

Στην ανακοίνωση – κάλεσμα τα σωματεία και οι φορείς αναφέρουν:

«Την στιγμή που η Ηλεία βρίσκεται στο «κόκκινο» η κατάσταση στα νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας εξακολουθεί και παραμένει απαράδεκτη με αποτέλεσμα να δημιουργούνται συνθήκες επικίνδυνες για ασθενείς και προσωπικό. Οι υγειονομικοί συνεχίζουν να δίνουν παλικαρίσια μάχη παρά τις τεράστιες ελλείψεις, ενώ την ίδια ώρα το απαράδεκτο μέτρο της κυβέρνησης για αναστολές εργασίας δημιουργεί επιπλέον προβλήματα.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ είναι τεράστιες! Αντί να στηρίξει το δημόσιο σύστημα Υγείας, αντί να υποχρεώσει τους εργοδότες να πάρουν μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, αντί να ενισχύσει το λαϊκό εισόδημα των αυτοαπασχολούμενων και των φτωχών αγροτών της περιοχής μας, αλλά και τους πυρόπληκτους, συνεχίζει να αναγάγει την προστασία της υγείας αποκλειστικά στην ατομική ευθύνη του λαού μας. Μετατρέπει το εμβόλιο από ανάγκη, δικαίωμα και όπλο της επιστήμης, σε μέσο διαίρεσης των εργαζομένων, εκβιασμών, επίθεσης στα εργασιακά δικαιώματα, αλλά και ευκαιρία για τους ιδιωτικούς ομίλους να αυξήσουν την πελατεία τους.

Δεν ανεχόμαστε άλλο αυτή την κατάσταση! Τώρα είναι ανάγκη να οργανώσουμε τον αγώνα μας για την υπεράσπιση της ζωής και της υγείας μας, των δικαιωμάτων μας.

Καλούμε όλα τα σωματεία, όλους τους μαζικούς φορείς του Νομού μας, σε συνέχεια των δράσεων των σωματείων μας το προηγούμενο διάστημα να συμμετάσχουν μαζικά στη σύσκεψη των σωματείων με θέμα την υγεία στον νομό μας.

όλοι και όλες στη σύσκεψη των σωματείων – φορέων, Τετάρτη 15 Σεπτέμβρη, έξω από την κεντρική είσοδο του ΓΝ Πύργου, στις 19:00».

Τα σωματεία και οι φορείς που υπογράφουν είναι:

 1. Εργατικό Κέντρο Αμαλιάδας
 2. Σύλλογος Υπαλλήλων ΠΕ Ηλείας
 3. Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Πυρόπληκτων Ηλείας
 4. Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας
 5. Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ηλείας
 6. Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κάστρου – Κυλλήνης
 7. Σύλλογος Εργαζομένων στους Δήμους Πύργου, Αρχαίας Ολυμπίας, Ζαχάρως
 8. Σύλλογος Εργαζομένων ΓΝ Πύργου
 9. Συνδικάτο Οικοδόμων Ηλείας
 10. Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Πύργου και Περιχώρων
 11. Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Πύργου και Περιχώρων
 12. Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Πρωτοδικειακής Περιφέρειας Αμαλιάδας
 13. Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Περιφέρειας Πρωτοδικείου Αμαλιάδας
 14. Ομάδα Γυναικών Πύργου μέλος της ΟΓΕ
 15. Σωματείο Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων Ηλείας
 16. Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Αμαλιάδας
 17. Σωματείο Εργαζομένων στα Εμπορικά Καταστήματα και Υπηρεσίες Ηλείας
 18. ΕΔΟΠ ΔΕΗ Ηλείας

Δείτε ακόμα...