Περιοδεία του Δημήτρη Κουτσούμπα στην Ηλεία

Περιοδεία του Δημήτρη Κουτσούμπα στην Ηλεία - Στο χωριό Λάλας το κλιμάκιο
Περιοδεία του Δημήτρη Κουτσούμπα στην Ηλεία – Στο χωριό Λάλας το κλιμάκιο

Η συνέχιση του αγώνα για γρήγορη αποκατάσταση των πυρόπληκτων ήταν το στίγμα της περιοδείας του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στις πυρόπληκτες περιοχές του νομού Ηλείας. Είχε αλλεπάλληλες συναντήσεις και συζητήσεις με δημάρχους της περιοχής όπως και με την επιτροπή πυρόπληκτων, φορείς και συλλόγους από τις πληγείσες περιοχές. Επισκέφθηκε πυρόπληκτα χωριά και συζήτησε με τους κατοίκους για τις πληγές που άφησαν πίσω οι καταστροφικές πυρκαγιές.

Τον Δημήτρη Κουτσούμπα συνόδευσαν οι Δημήτρης Αρβανιτάκης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Νίκος ΚαραθανασόπουλοςΔημήτρης Τζαβάρας και Βασίλης Δημόπουλος, μέλη της ΚΕ, Χρήστος Γιάνναρος, γραμματέας της ΤΕ Ηλείας του ΚΚΕ, Αντώνης Ραλλάτος, μέλος της ΚΕΟΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Περιβάλλοντος της ΚΕ του ΚΚΕ και ο Τρύφωνας Αθανασόπουλος, περιφερειακός σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Επίσκεψη στον Πύργο

Το πρωί συναντήθηκε με το δήμαρχο Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλο. Μετά τη συνάντηση έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Επειδή μόνο ο ίδιος ο λαός μπορεί να σώσει το λαό απ’ όλες αυτές τις καταστροφές που έγιναν, με ευθύνη όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων και της σημερινής, βρισκόμαστε σήμερα εδώ στον Πύργο, στην Ηλεία, όχι απλά για να δούμε και να καταγράψουμε τις μεγάλες καταστροφές που είναι γνωστές στο πανελλήνιο, αλλά για να δώσουμε το στίγμα της συνέχισης του αγώνα και του ΚΚΕ, μέσα στη Βουλή ή έξω απ’ αυτήν, αλλά και του ίδιου του λαού μέσα απ’ τις επιτροπές αγώνα, τους συλλόγους, την Τοπική Διοίκηση, όλους τους φορείς που μπορούν να συμβάλλουν, έτσι ώστε να πιέσουν, να διεκδικήσουν για να αποκατασταθούν γρήγορα οι ζημιές. Για να δοθούν οι αποζημιώσεις στο 100% σε όλους τους πληγέντες, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, για να γίνουν άμεσα τα αντιπλημμυρικά έργα, και βεβαίως για να ανοίξει ένας καλύτερος δρόμος, για να μην θρηνούμε ζωές, να μην θρηνούμε χάσιμο περιουσιών, να μην θρηνούμε καταστροφή του περιβάλλοντος και των δασών και τα επόμενα χρόνια».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν οι πυρκαγιές επηρέασαν την κυβέρνηση – σύμφωνα και με τελευταία δημοσκόπηση – ο Δημήτρης Κουτσούμπας απάντησε:

«Το πρόβλημα δεν είναι να επηρεάσει μόνο την κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά να επηρεάσει συνολικά όλο το αστικό πολιτικό σύστημα, που υπηρετεί ξένα συμφέροντα προς το λαό και οδηγεί σ’ αυτές τις καταστροφές, αυτό είναι το ζητούμενο. Απ’ αυτήν τη σκοπιά το ΚΚΕ έχει σταθερό μέτωπο ενάντια σε όλα αυτά και βάζει την ουσία του προβλήματος, που βρίσκεται στο ότι χρειάζονται ριζικές αλλαγές, εκ βάθρων, σ’ αυτό το σάπιο σύστημα που δεν έχει ούτε σχέδιο για τη ζωή των ανθρώπων και την προστασία τους, δεν έχει σχέδιο για την προστασία των δασών, δεν έχει σχέδιο συνολικά για την οικονομική ανάπτυξη, ακόμα και για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού».

Σε ερώτηση αν το ΚΚΕ θα στηρίξει στη Βουλή ένα σχέδιο ανασυγκρότησης ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ απάντησε:

«Το ΚΚΕ έχει προτείνει συγκεκριμένο σχέδιο ανασυγκρότησης. Αυτό το σχέδιο είναι το μόνο ρεαλιστικό και αυτό πρέπει να υλοποιηθεί. Άρα, καλούμε όλο το λαό, τους εργαζόμενους, τους πληγέντες να συσπειρωθούν γύρω απ’ αυτό το σχέδιο, γύρω απ’ αυτό το πρόγραμμα. Όλα τα υπόλοιπα σχέδια, των υπολοίπων κομμάτων που κυβέρνησαν μέχρι σήμερα είναι κυριολεκτικά για τα σκουπίδια, γιατί φέρνουν καταστροφές και εγκλήματα».

Περιοδεία του Δημήτρη Κουτσούμπα στην Ηλεία
Με τον δήμαρχο Πύργου

Στη συνάντηση ο δήμαρχος Πύργου ζήτησε να κηρυχθεί η Ηλεία πυρόπληκτη και να δοθούν ουσιαστικές αποζημιώσεις, επισημαίνοντας ότι έχουν γίνει μεγάλες καταστροφές σε ελαιοπαραγωγούς και σε κτηνοτρόφους. Ένα κλαδί ελιάς και ένα λεύκωμα γα τη συμμετοχή της Ηλείας στην Επανάσταση του 1821 πρόσφερε στον Δημήτρη Κουτσούμπα ο δήμαρχος Πύργου.

Στην Αρχαία Ολυμπία

Στην Αρχαία Ολυμπία μετέβη στη συνέχεια ο Δημήτρης Κουτσούμπας και συναντήθηκε με τον δήμαρχο Γιώργο Γεωργιόπουλο.

Για την τεράστια καταστροφή του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας από τις πρόσφατες πυρκαγιές ενημέρωσε τον Δ. Κουτσούμπα ο δήμαρχος, αναφέροντας ότι κάηκαν 140.000 στρέμματα, που αντιστοιχούν στο 65% της καλλιεργήσιμης έκτασης του δήμου, γεγονός που σημαίνει ότι τουλάχιστον 500.000 ελαιόδενδρα καταστράφηκαν. Πάρα πολλές οικογένειες, πρόσθεσε, παρέμειναν χωρίς εισόδημα και όλοι πλέον ζούνε με τον τρόμο των πλημμυρών του χειμώνα.

Από την πλευρά του ο Δ. Κουτσούμπας εξέφρασε τη στήριξη του Κόμματος στις δίκαιες διεκδικήσεις των πληγέντων και στη διεκδίκηση 100% αποζημίωσης όλων των πληγέντων.

Περιοδεία του Δημήτρη Κουτσούμπα στην Ηλεία - Συνάντηση με το δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας
Με τον δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας

Σύσκεψη με την Επιτροπή Πυροπλήκτων, φορείς και συλλόγους

Στην Αρχαία Ολυμπία, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ συναντήθηκε με την Επιτροπή Πυρόπληκτων, φορείς και συλλόγους των περιοχών που επλήγησαν. Η συνάντηση έγινε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Δυμβουλίου Αρχαίας Ολυμπίας. Στο επίκεντρο τα οξυμένα προβλήματα των λαϊκών οικογενειών της περιοχής μετά την πυρκαγιά που κατέκαψε καλλιέργειες και τους στέρησε το εισόδημά τους. Τα προβλήματα αυτά σκιαγράφησαν στις σύντομες παρεμβάσεις τους ζητώντας όλοι την στήριξη του ΚΚΕ στην προσπάθεια να διεκδικήσουν ουσιαστικές αποζημιώσεις και ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους. 

Παραβρέθηκαν εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου, του Εμπορικού Επιμελητηρίου, του Φαρμακευτικού Συλλόγου, πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων, Αγροτικών Συλλόγων και Μαθητών, οι οποίοι ανάπτυξαν διεξοδικά την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει, καθώς και τα αιτήματά τους, με τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ να εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στον αγώνα για την ικανοποίηση των αιτημάτων, που αποτελεί και τον μοναδικό δρόμο των πληγέντων.

Επίσκεψη στα χωριά Λάλας και Φολόη

Επίσκεψη στο χωριό Λάλας πραγματοποιεί ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας που περιοδεύει στην πυρόπληκτη Ηλεία.

Έχει συνάντηση με τα τοπικά συμβούλια και τους πυρόπληκτους της Δημοτικής Ενότητας Φολόης.

Συνάντηση είχε πριν λίγη ώρα ο Δημήτρης Κουτσούμπας με την επιτροπή πυρόπληκτων, φορείς και συλλόγους των πληγέντων περιοχών, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.


35

Ετικέτες: , ,

Δείτε ακόμα...