Ηλεία: Πολύ επικίνδυνη η πυρκαγιά που μαίνεται ανεξέλεγκτη – Έφτασε μέχρι τις παρυφές των Κρεστένων

Μαίνεται ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στην Ηλεία

Ανεξέλεγκτη συνεχίζει να μαίνεται η πυρκαγιά στα Κρέστενα της Ηλείας, η οποία ξυπνάει άσχημες μνήμες στους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι δίνουν μάχη για να σώσουν ότι μπορούν. Η νύχτα αναμένεται δύσκολη, καθώς έχουν αποχωρήσει τα εναέρια μέσα. 

Οι φλόγες έφτασαν με ταχύτητα έξω από τα Κρέστενα και προκάλεσαν ζημιές σε σπίτια, εγκαταστάσεις και χωράφια. Ωστόσο, με ηρωικές προσπάθειες ο κόσμος – με δικά του μέσα- κατάφερε να ανακόψει την φωτιά πριν μπει μέσα στην κωμόπολη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν καεί τουλάχιστον ένα σπίτι και ένα συνεργείο τρακτέρ, ενώ οι φλόγες έφτασαν σε μια ξενοδοχειακή μονάδα αλλά δεν είναι γνωστό αν προκάλεσαν ζημιές. 

Αυτή την ώρα, το βασικό μέτωπο της φωτιάς κατευθύνεται προς το βουνό Λαπίθας που είχε καεί το 2007.

Νωρίτερα, δόθηκε εντολή να εκκενωθούν τα Κρέστενα, η Φρύξα, η Μακρίσια και η Σκιλλουντία. Μάλιστα, χρειάστηκε να εκκενωθεί και μια παιδική κατασκήνωση.

Όλες οι εξελίξεις στο συγκεκριμένο μέτωπο, όπως και στα υπόλοιπα που μαίνονται στη χώρα, επιβεβαιώνουν την εγκληματική έλλειψη ενός ολοκληρωμένου σχεδίου πυροπροστασίας, με έμφαση στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε περιοχής.

Όπως οι ίδιοι οι κάτοικοι καταγγέλλουν, πυροσβεστικές δυνάμεις που είχαν φτάσει από άλλες περιοχές δεν ήξεραν που να κατευθυνθούν, και ήταν εντελώς ασυντόνιστοι. Πολλά σημεία του δάσους που καίγεται είναι απροσπέλαστα για τους πυροσβέστες, καθώς δεν υπάρχουν δρόμοι. 

Δείτε ακόμα...