Ηλίας Σιώρας: Λιγότερες και με πληρότητα 100% οι κλίνες ΜΕΘ και ΜΑΦ στον «Ευαγγελισμό»

Ηλίας Σιώρας, Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός
Στιγμιότυπο / Ηλίας Σιώρας, Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός / Πηγή: KONTRA

Από τις 44 κλίνες ΜΕΘ και ΜΑΦ σήμερα λειτουργούν οι 32 με πληρότητα 100%, ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», Ηλίας Σιώρας, που μίλησε το βράδυ της Τρίτης στο κανάλι «Kontra». Πρόσθεσε πως δεν λειτουργούν όλες οι κλίνες διότι καθυστέρησαν εργασίες που θα έπρεπε να είχαν γίνει και εξέφρασε την ελπίδα τις επόμενες μέρες να λειτουργήσουν.

Σημείωσε ότι στις απλές κλίνες Covid-19 την περασμένη εβδομάδα νοσηλεύονταν 70 ασθενείς με κορονοϊό και την Τρίτη έφτασαν τους 95. Επίσης, ανέφερε ότι υπάρχει έλλειμμα προσωπικού και λόγω των κρουσμάτων σε υγειονομικούς που μπαίνουν σε καραντίνα. Τόνισε ότι πρέπει άμεσα να ικανοποιηθούν τα αιτήματα που αναδεικνύει η ΟΕΝΓΕ. 

Ο Ηλίας Σιώρας σημείωσε ακόμα πως κάνουν τα νοσοκομεία μίας νόσου και μειώνονται οι χειρουργικές αίθουσες, στον «Ευαγγελισμό» -όπως είπε- από 14 μειώνονται σε επτά από σήμερα Τετάρτη. Ανέφερε πως το αποτέλεσμα θα είναι η καθυστέρηση για μήνες στις χειρουργικές επεμβάσεις σε ασθενείς. Πρόσθεσε ότι δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες προσλήψεις τόσο στα νοσοκομεία όσο και στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.   

Πηγή: KONTRA

Δείτε ακόμα...