Ίλιον – Επιτροπή Ειρήνης: Συνεχίζεται μέχρι τη Δευτέρα η έκθεση εικαστικών

Συνεχίζεται μέχρι τη Δευτέρα 30 Γενάρη η έκθεση εικαστικών που διοργανώνουν η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), η Επιτροπή Ειρήνης Ιλίου και οι εκδόσεις «Σύγχρονη Εποχή», με έργα των Τάκη Βαρελά, Ayse Yialtirim και Irfan Ertel.

Η έκθεση λειτουργεί καθημερινές στο Πολυδύναμο Πολιτιστικό και Αθλητικό Κέντρο Ιλίου «Μίκης Θεοδωράκης» (πρώην ΒΙΟΦΙΑΛ – Πωγωνίου 80 και Ηροδότου) το Σαββατοκύριακο 10 π.μ. – 1 μ.μ. και 6 μ.μ. – 8 μ.μ. και λόγω της μεγάλης συμμετοχής από τα σχολεία η λειτουργία της παρατάθηκε έως και τη Δευτέρα 30 Γενάρη το πρωί.

Στο πλαίσιο της έκθεσης, το Σάββατο 28 Γενάρη, στις 7 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση του βιβλίου «Farindola. Το γράμμα που δεν έφτασε ποτέ», του Τάκη Βαρελά.

Θα μιλήσουν οι: Αριάδνη Αλαβάνου, μεταφράστρια, Γιώργος Μαργαρίτης, καθηγητής Σύγχρονης Ιστορίας στο ΑΠΘ, Γρηγόρης Αναγνώστου, δημοσιογράφος, οργανωτικός γραμματέας της ΕΕΔΥΕ, Τάκης Βαρελάς, εικαστικός συγγραφέας, Χρήστος Σκαλκώτος, εικαστικός, καθηγητής στο Τμήμα Εικαστικών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Θα ακολουθήσει αντιπολεμική συναυλία στις 8 μ.μ. με το μουσικό συγκρότημα «Υπεραστικοί» και τη Χορωδία και την Ορχήστρα του 1ου Πρότυπου Γυμνασίου Ιλίου.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...