Ηλιούπολη: Οργή για την εισαγγελική απαλλαγή των δραστών που εξέδιδαν κοπέλα

EUROKINISSI

Οργή έχει προκαλέσει η πρόταση του εισαγγελέα για την απαλλαγή όλων των δραστών στην υπόθεση trafficking της Ηλιούπολης. Βασικός εμπλεκόμενος είναι ένας 40χρονος αστυνομικός που μία κοπέλα 18 χρονών κατήγγειλε ότι την κρατούσε στο διαμέρισμά του όπου την κακοποιούσε και την εξέδιδε!

Ο εισαγγελέας ισχυρίστηκε στη δίκη πως «η καταγγέλλουσα μπορούσε να πράξει διαφορετικά και να πάρει άλλο δρόμο στη ζωή της» και πως δεν αποδείχθηκαν οι κατηγορίες για μαστροπεία και βιασμό, ούτε για τον αστυνομικό, αλλά ούτε και για τον -επίσης κατηγορούμενο- πατέρα του θύματος. Υποστήριξε ακόμα πως δεν θεμελιώνεται το αδίκημα της εμπορίας ανθρώπων.

«Καμία συγκάλυψη! Να μην υιοθετηθεί η εισαγγελική πρόταση και να καταδικαστούν οι δράστες!», τονίζει το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ χαρακτηρίζοντας αδιανόητη την πρόταση του εισαγγελέα. 

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΚΕ του ΚΚΕ για την εισαγγελική πρόταση αθώωσης των δραστών στην υπόθεση της Ηλιούπολης:

«Είναι απαράδεκτη, καταδικαστέα κι αδιανόητη η πρόταση του εισαγγελέα, με βάση δημοσιεύματα, για την αθώωση των δραστών -ανάμεσά τους κι ενός αστυνομικού- στην υπόθεση trafficking στην Ηλιούπολη σε βάρος της 18χρονης κοπέλας. Προκαλεί οργή η προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης με βάση όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας και μάλιστα στο όνομα της δήθεν ελευθερίας στην “αυτοδιάθεση” του σώματος. Αποτελεί μια ακόμη απόδειξη ότι, με τη βούλα της αστικής δικαιοσύνης και του νόμου, αυτό το εχθρικό κράτος υποθάλπει τους δράστες-τέρατα και αφήνει τις γυναίκες ευάλωτες στην πολύμορφη βία, στα “νόμιμα” και παράνομα κυκλώματα της εκμετάλλευσης κι εμπορευματοποίησης του ανθρώπινου σώματος.

Καμία συγκάλυψη! Να μην υιοθετηθεί η εισαγγελική πρόταση και να καταδικαστούν οι δράστες!»

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...