Ιμαλάια: Νεκρός ο Έλληνας ορειβάτης Αντώνης Συκάρης

Ο Αντώνης Συκάρης στο Λότσε
Ο Αντώνης Συκάρης στο Λότσε

Νεκρός ο Έλληνας ορειβάτης Αντώνης Συκάρης στα Ιμαλάια. Το περιστατικό συνέβη σε υψόμετρο 7.400μ κι αφού ο ορειβάτης επέστρεφε απ’ την κορυφή του Νταλαγκίρι, πολύ κοντά στο camp3 στις 4:00 το ξημέρωμα ώρα Νεπάλ ύστερα από τεράστια σωματική και ψυχική προσπάθεια και έλλειψη πρόσθετου οξυγόνου.

Άλλη μια τραγωδία για την ελληνική ορειβατική κοινότητα αποτελεί η είδηση του χαμού του Έλληνα ορειβάτη Αντώνη Συκάρη στα Ιμαλάια.

Ο Συκάρης, είχε ξεκινήσει το ταξίδι του για να γίνει ο πρώτος Έλληνας που θα κατάφερνε να σκαρφαλώσει και τις 14 κορυφές πάνω από 8.000, έναν στόχο πολλών ορειβατών παγκοσμίως.

Χθες, ο Έλληνας ορειβάτης κατέκτησε την κορυφή γράφοντας:

Σήμερα, 11 Απριλίου 2022, η ώρα 12:50 βρίσκομαι στην κορυφή.
Θέλω να αφιερώσω αυτή την κορυφή:
Στον Νίκο Παπανδρέου και την οικογένειά του.
Στον Μπάμπη Τσουπρά και στην οικογένειά του.
Και στον Ερμή – Θεοφάνη Θεοχαροπουλο.
Ακόμα Θέλω να αφιερώσω αυτή την κορυφή σε όλους τους Έλληνες, σε όλους τους ορειβάτες και στη μικρή μου Ίριδα, την εγγονή μου.
Ιριδά μου είμαι στην κορφή!!!
Ο “πα” είναι στην κορυφή!!!
Ευχαριστώ όλους τους φίλους μου και τους φίλους μου που μέσα από τα social με υποστήριξαν και με βοήθησαν να φτάσω στην κορυφή!
Χάρη σε αυτούς το πέτυχα!!!
Σας αγαπώ όλους!!!

Η πρώτη Ελληνική προσπάθεια στο Νταλαγκίρι έγινε πριν 32 χρόνια (όπου συμμετείχε και ο Συκάρης) και κράτησε στις πλαγιές του δυο Έλληνες ορειβάτες (Παπανδρέου και Τσουπρά).

Ο Αντώνης Συκάρης ήταν ορειβάτης με συμμετοχές σε πολλές αποστολές, τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σχεδόν συνέχεια σε κάποιο βουνό 8000 μέτρων, αποτελώντας τον μόνο Έλληνα ορειβάτη με 5 κορυφές άνω των 8.000.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...