Ημαθία: Επτά συλλήψεις για εισαγωγή λαθραίων φυτοφαρμάκων από την Τουρκία

Επτά άτομα συνελήφθησαν σε περιοχή της Ημαθίας απ΄ό αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς ως ύποπτοι για συμμετοχή σε σπείρα που εισήγαγε και διακινούσε στην Ελλάδα ποσότητες λαθραίων γεωργικών φαρμάκων.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, πρόκειται για 5 ημεδαπούς και 2 αλλοδαπούς άνδρες, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση συμμορίας και λαθρεμπορία, καθώς «από την αναλυτική έρευνα» προέκυψε ότι «είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα, με στόχο την παράνομη εισαγωγή στη χώρα λαθραίων γεωργικών φαρμάκων και την περαιτέρω διακίνησή τους, αποκομίζοντας παράνομο οικονομικό όφελος».

Οι συλλήψεις έγιναν το βράδυ της 23ης Μαρτίου, σε αγροτική περιοχή της Ημαθίας, όταν στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης «εντοπίστηκαν τη στιγμή που μεταφόρτωναν ποσότητες λαθραίων φυτοφαρμάκων από φορτηγό όχημα σε δύο Ι.Χ.».

Σε έρευνα που έγινε στο φορτηγό όχημα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 680 συσκευασίες και 318 δοχεία λαθραίων φυτοφαρμάκων και στα δύο ΙΧ οχήματα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 98 συσκευασίες με λαθραία φυτοφάρμακα. Συνολικά κατασχέθηκαν 778 κιλά και 306 λίτρα λαθραίων φυτοφαρμάκων, τα οποία δεν έφεραν, όπως απαιτείται, ετικέτα με ελληνική επιγραφή και οδηγίες χρήσης, ούτε αριθμό έγκρισης του προϊόντος και άδεια διάθεσης στην αγορά, ενώ δεν είχαν καταβληθεί γι’ αυτά οι νόμιμοι φόροι και δασμοί.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...