Ιμπεριαλιστικό «ενδιαφέρον» για την 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης στην Καλαμάτα

Ματωβαμμένο ΝΑΤΟ

Πληθαίνουν τα δημοσιεύματα τον τελευταίο καιρό, σχετικά με την ιδιωτικοποίηση και τη δημιουργία Διεθνούς Εκπαιδευτικού Κέντρου Πτήσεων στην 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης στην Καλαμάτα.

«Ενδιαφέρον» για την επένδυση έχει εκφράσει αρχικά η Καναδική κυβέρνηση σε συνεργασία με την εταιρεία CAE.

Πρόκειται για εταιρεία που έχει μονοπωλιακό ρόλο στην εκπαίδευση των πιλότων, αφού διαθέτει 65 εκπαιδευτικά κέντρα σε 35 χώρες.

120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αεροπορίας - Καλαμάτα
120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αεροπορίας – Καλαμάτα

Η λειτουργία του κέντρου στην Καλαμάτα θα βασίζεται στο πρότυπο του αντίστοιχου Νατοϊκού Κέντρου Εκπαίδευσης στον Καναδά.

Επίσης το πρόσφατο ταξίδι του Μητσοτάκη στο Ισραήλ αναθέρμανε το ενδιαφέρον του Ισραήλ, για τη μετατροπή της 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης στην Καλαμάτα σε διεθνές κέντρο εκπαίδευσης πιλότων.

Πρόσφατα μάλιστα στο ΝΑΤΟ, υπουργοί από 11 χώρες της λυκοσυμμαχίας μεταξύ αυτών και η χώρα μας, συμφώνησαν στην ανάπτυξη κοινών κέντρων αεροπορικής εκπαίδευσης, πιστοποιημένων από το ΝΑΤΟ.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ εκχωρεί τις υποδομές του αεροδρομίου της Καλαμάτας  καθώς και την εκπαίδευση των πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας, βορά σε μονοπωλιακά συμφέροντα, όπως έχει κάνει με μια σειρά από στρατιωτικές εγκαταστάσεις για τα συμφέροντα των αμερικανονατοικών, όπως στο Στεφανοβίκειο, το αεροδρόμιο της Λάρισας, το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, τη βάση της Σούδας και  μια σειρά από άλλες στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Ο λαός μας να δυναμώσει τον αγώνα του για αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. Να κλείσουν όλες οι βάσεις και η βάση της Σούδας. Οργάνωση της πάλης για να αλλάξει χέρια η εξουσία στην οικονομία, με κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής, για σοσιαλιστική οικονομία που θα ικανοποιεί τις λαϊκές ανάγκες και όχι τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Λ.Α

Δείτε ακόμα...