Ινδία: Διαμαρτυρία αγροτών στο Κοινοβούλιο για την απόσυρση των νόμων

Αγρότες στην ινδία σηματοδοτούν τους έξι μήνες διαδηλώσεων
Αγρότες στην Ινδία σηματοδοτούν τους έξι μήνες διαδηλώσεων / Πηγή: Aljazeera

Οι αγρότες στην Ινδία, που διαμαρτύρονται για τρεις νέους νόμους για τη γεωργία, θα ξεκινήσουν μια διαμαρτυρία κοντά στο κοινοβούλιο στο κέντρο της πρωτεύουσας Νέο Δελχί σε μια νέα ώθηση να πιέσουν την κυβέρνηση να καταργήσει τους νόμους.

Στη διαμαρτυρία των καλλιεργητών με τη μεγαλύτερη διάρκεια ενάντια στην κυβέρνηση του πρωθυπουργού Narendra Modi, δεκάδες χιλιάδες αγρότες έχουν κατασκηνώσει στους κύριους αυτοκινητόδρομους που οδηγούν στο Νέο Δελχί για περισσότερο από επτά μήνες.

Καθώς ξεκίνησε αυτή τη βδομάδα η περίοδος του κοινοβουλίου της Ινδίας, μερικοί αγωνιζόμενοι αγρότες προσπάθησαν να βαδίσουν προς την περιοχή, αλλά τους σταμάτησε η αστυνομία λίγα χιλιόμετρα από το κοινοβούλιο.

Την Πέμπτη, 200 διαδηλωτές θα συγκεντρωθούν στο Τζαντάρ Μαντάρ.

«Καθ ‘όλη τη διάρκεια της συνόδου του κοινοβουλίου, 200 αγρότες θα πηγαίνουν καθημερινά στο Τζαντάρ Μαντάρ για να κρατήσουν το κοινοβούλιο των αγροτών και να υπενθυμίσουν στην κυβέρνηση την εκκρεμούσα ζήτησή μας», δήλωσε ο Balbir Singh Rajewal, ένας κορυφαίος ηγέτης αγροτών.

Μετά από εκτεταμένες διαπραγματεύσεις, η αστυνομία του Νέου Δελχί συμφώνησε να αφήσει 200 ​​αγρότες να συγκεντρώνονται κατά τη διάρκεια της ημέρας στο Τζαντάρ Μαντάρ, αλλά οι διαδηλωτές πρέπει να ακολουθήσουν τις κατευθυντήριες γραμμές για την προστασία από τον κορανοϊό που εκδόθηκαν από την Αρχή Διαχείρισης Καταστροφών του Δελχί, ανέφερε κυβερνητική δήλωση.

Πηγή: Aljazeera

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...