Ινδία-Νεπάλ: 189 νεκροί και εκατομμύρια εκτοπισμένοι λόγω των πλημμυρών

Ινδία πλημμύρες

Σχεδόν 4 εκατομμύρια άνθρωποι στην επαρχία Ασάμ, στη Βορειοδυτική Ινδία, και το Νεπάλ έχουν απομακρυνθεί από τα σπίτια τους λόγω των πλημμυρών που έχουν σημειωθεί στην περιοχή. Μέχρι στιγμής 189 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Οι πλημμύρες οφείλονται στην υπερχείλιση του ποταμού Μπραχμαπούτρα, που έχει καταστρέψει σοδειές και έχει προκαλέσει κατολισθήσεις λάσπης.

«Η κατάσταση με τις πλημμύρες παραμένει κρίσιμη με τη στάθμη του νερού στους περισσότερους ποταμούς να βρίσκεται πάνω από το σημείο κινδύνου», δήλωσε ο υπουργός Υδάτινων Πόρων του Ασάμ Κεσάμπ Μαχάντα στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Στο Νεπάλ, η κυβέρνηση ζήτησε σήμερα από τους κατοίκους των νότιων κοιλάδων να παραμείνουν σε επιφυλακή καθώς αναμένονται σφοδρές βροχοπτώσεις εξαιτίας των μουσώνων όπου τουλάχιστον 100 άνθρωποι έχουν ήδη χάσει τη ζωή τους από πλημμύρες και κατολισθήσεις από τον Ιούνιο.

Ο αξιωματούχος του υπουργείο Εσωτερικών Μουράρι Ουάστι είπε πως ο απολογισμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί καθώς 48 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται.

Οι κατολισθήσεις και οι πλημμύρες είναι συχνές στο Νεπάλ και στα κρατίδια Ασάμ και Μπιχάρ της Ινδίας στη διάρκεια της περιόδου των βροχών που διαρκεί από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο.

Πηγή: Reuters

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...