Ινδία: Στρατεύματα σκοτώνουν διοικητή των ανταρτών του Κασμίρ

Ινδία
Φώτο αρχείου / Νέο Δελχί, Ινδία / Πηγή: EUROKINISSI

Τέσσερις αντάρτες σκοτώθηκαν, από Ινδικά στρατεύματα, σε μάχες όπλων στο Κασμίρ, συμπεριλαμβανόμενου του ανώτερου διοικητή της μεγαλύτερης αυτονομιστικής ομάδας που πολεμά το Νέο Δελχί.

Η επιχείρηση ξεκίνησε αργά την Τρίτη, με εκατοντάδες Ινδούς στρατιώτες, καθώς έλαβαν πληροφορίες ότι ο διοικητής της Χεζμπολάχ Μουταχεντίν, Ριάζ Νάικο, κρυβόταν σε ένα χωριό στην περιοχή Πουλουάμα του Νότιου Κασμίρ.

Ο θάνατος του Νάικο θεωρήθηκε σημαντική νίκη για τις προσπάθειες της Ινδίας κατά της εξέγερσης και είναι πιθανό να πυροδοτήσει περισσότερη αναταραχή στην περιοχή.

Στρατεύματα έκρηξαν τουλάχιστον δύο σπίτια πολιτών με εκρηκτικά, μια κοινή τακτική που χρησιμοποιούν τα ινδικά στρατεύματα στο Κασμίρ.

Οι αρχές προσπάθησαν να αποτρέψουν τη συγκέντρωση μεγάλων πληθών στους δρόμους για να θρηνήσουν τη δολοφονία του Νάικο, σήμερα νωρίς το πρωί.

“Εγκλωβίστηκε σε ένα σπίτι και νωρίς σήμερα πραγματοποιήθηκε μια μάχη όπλων κατά τη διάρκεια της οποίας σκοτώθηκε αυτός και ο συνεργάτης του”, δήλωσε την Τετάρτη στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ο γενικός επιθεωρητής αστυνομίας του Κασμίρ, Βιτζέι Κουμάρ. Δύο αντάρτες σκοτώθηκαν σε μια άλλη πυρκαγιά κοντά, πρόσθεσε.

Το Κασμίρ διεκδικείται στο σύνολό του αλλά κυβερνάται εν μέρει τόσο από την Ινδία όσο και από το Πακιστάν. Περίπου 70.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην εξέγερση και την επακόλουθη ινδική στρατιωτική καταστολή.

Υπήρξαν επίσης σχεδόν καθημερινές μάχες τους τελευταίους μήνες κατά μήκος των τραχιών και ορεινών συνόρων που χωρίζουν το Κασμίρ μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν.

Με πληροφορίες από : aljazeera

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...