Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: Και αυτά στο Φόρουμ για το Φυσικό αέριο στην Ανατολική Μεσόγειο

Πλατφόρμα άντλησης Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου
Φώτο Αρχείου / Πλατφόρμα άντλησης Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου / Πηγή: UNSPLASH / Φωτογράφος: Dean Brierley @milkandbourbons

Χτες, η αιγυπτιακή προεδρία ανακοίνωσε ότι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) έχουν συμφωνήσει να συμμετάσχουν στην επόμενη συνάντηση του Φόρουμ για το Φυσικό αέριο στην Ανατολική Μεσόγειο, που θα γίνει στο Κάιρο, ως παρατηρητής.

Στο Φόρουμ – που έχει στηθεί με την «υψηλή εποπτεία» ΗΠΑ και Γαλλίας στο πλαίσιο των ιμπεριαλιστικών σχεδίων της συνεκμετάλλευσης του ενεργειακού πλούτου και τις αντίστοιχες «διευθετήσεις» στην περιοχή – συμμετέχουν έως σήμερα Αίγυπτος, Ισραήλ, Ελλάδα, Κύπρος, Ιταλία, Ιορδανία και Παλαιστίνη.

Μετά από συνάντηση που είχε ο πρίγκιπας διάδοχος του Αμπού Ντάμπι, Sheikh Mohammed bin Zayed al-Nahyan (MbZ) με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, το Κάιρο ανακοίνωσε ότι «οι δύο πλευρές… (εξέφρασαν) τη σημασία της προστιθέμενης αξίας που τα ΗΑΕ θα συνεισφέρουν στις δραστηριότητες του Φόρουμ για την εξυπηρέτηση στρατηγικών συμφερόντων και την ενίσχυση της συνεργασίας και της εταιρικής σχέσης μεταξύ των χωρών του Φόρουμ». Τα αποθέματα φυσικού αερίου των ΗΑΕ συγκαταλέγονται στην πρώτη 7άδα παγκοσμίως.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε ακόμα...