Ηνωμένο Βασίλειο: Επαναλειτουργεί τα επείγοντα νοσοκομεία COVID-19, κλείνει τα δημοτικά σχολεία του Λονδίνου

Φωτο independent

Η Μεγάλη Βρετανία επανενεργοποίησε τα νοσοκομεία έκτακτης ανάγκης που δημιουργήθηκαν στην αρχή της πανδημίας και έκλεισε τα δημοτικά σχολεία στο Λονδίνο την Παρασκευή για να αντιμετωπίσει την ταχεία εξάπλωση της πολύ πιο μολυσματικής μετάλλαξης του κορονοϊού.

Με περισσότερες από 50.000 νέες καθημερινές περιπτώσεις COVID-19 για τις τελευταίες τέσσερις ημέρες, η υπηρεσία υγείας δήλωσε ότι ετοιμάζεται για συρροή ασθενών και χρειάζεται περισσότερα κρεβάτια.

Η ανακοίνωση έρχεται λίγες μέρες μετά την ενημέρωση του προσωπικού του Royal London Hospital μέσω email ότι ήταν τώρα σε «κατάσταση ιατρικής καταστροφής» και δεν μπόρεσε να παράσχει υψηλού επιπέδου κρίσιμη περίθαλψη.

Με την πρωτεύουσα να αποτελεί μία από τις περιοχές που επλήγησαν περισσότερο από τη νέα μετάλλαξη, η οποία είναι έως και 70% πιο μολυσματική, η κυβέρνηση αποφάσισε επίσης να κλείσει όλα τα δημοτικά σχολεία του Λονδίνου, αντιστρέφοντας μια απόφαση που ελήφθη μόλις πριν από δύο ημέρες.

Μια έκθεση της Sky News ανέφερε ότι μονάδες εντατικής θεραπείας τριών νοσοκομείων στο Λονδίνο ήταν γεμάτες την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, αναγκάζοντας τους ασθενείς να μεταφερθούν σε άλλα νοσοκομεία για κρίσιμη περίθαλψη.

«Εν αναμονή των πιέσεων που αυξάνονται από την εξάπλωση της νέας παραλλαγής λοίμωξης, ζητήθηκε από την Περιφέρεια του Λονδίνου του Λονδίνου να διασφαλίσει ότι τα νοσοκομεία έκτακτης ανάγκης Nightingale επανενεργοποιήθηκαν και είναι έτοιμα να υποδεχτούν τους ασθενείς σε περίπτωση που χρειαστεί», δήλωσε εκπρόσωπος της Εθνικής Υπηρεσίας Υγείας (NHS).

Το Royal College of Nursing προειδοποίησε ωστόσο ότι η χώρα δεν διαθέτει αρκετές νοσοκόμες για να στελεχωθούν οι νέες δομές.

Πηγή: reuters.com

Δείτε ακόμα...