Με συγκέντρωση έξω από το Δημαρχείο Ιωαννίνων και συλλαλητήριο στους δρόμους της πόλης, η ΚΟ Ιωαννίνων του ΚΚΕ εξέφρασε την καταδίκη της στα εγκλήματα του κράτους-δολοφόνου του Ισραήλ, με θύματα τους λαούς της Μέσης Ανατολής. Απαιτήθηκε να σταματήσει κάθε εμπλοκή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.
«Η ιστορία έχει μια σωστή πλευρά με την Παλαιστίνη ως τη λευτεριά», βροντοφώναξε πλήθος Γιαννιωτών, οι οποίοι εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στους λαούς της Μέσης Ανατολής. Αντίστοιχα, με το σύνθημα «οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά έξω από τα σύνορα δεν έχουν δουλειά» εκδήλωσαν την αποφασιστικότητά τους να μην νομιμοποιήσουν την απαράδεκτη εμπλοκή της χώρας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που διεξάγει το Ισραήλ με την στήριξη ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ.
Στη συγκέντρωση μίλησε ο Σπύρος Κωστής, μέλος της ΕΠ Ηπείρου-Κέρκυρας-Λευκάδας του ΚΚΕ, σημειώνοντας ανάμεσα στα άλλα ότι όλοι οι καταπιεσμένοι άνθρωποι της γης ταυτίζονται με τους Παλαιστίνιους και τον αγώνα τους για τη λευτεριά, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι αυτοί που σήμερα μοιάζουν ισχυροί θα ηττηθούν αργά ή γρήγορα από την πάλη των λαών.
Στη συνέχεια χαρακτήρισε μνημείο ντροπής την στάση της ελληνικής κυβέρνησης και των υπόλοιπων αστικών κομμάτων με την προκλητική στήριξή τους στη γενοκτονία που συντελείται καθημερινά. «ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ. Όλοι τους έχουν αίμα στα χέρια τους. Γιατί όλοι οι βοηθούν το Ισραήλ και το ΝΑΤΟ και όταν κυβερνούν και όταν είναι αντιπολίτευση. Γιατί είναι με τον φονιά. Γιατί δίνουν γη, αέρα και θάλασσα στο δολοφόνο να χτυπήσει. Γιατί έχουν στείλει τους Έλληνες στρατιωτικούς στο “στόμα του λύκου” για να προστατεύουν το κράτος του Ισραήλ για να μπορεί με ασφάλεια να ασκεί το δικαίωμά του στην γενοκτονία». Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο Σπ. Κωστής υπενθύμισε τις προειδοποιήσεις των Ιρανών στον ΟΗΕ πως «όποια χώρα βοηθήσει το Ισραήλ σε νέα επίθεση εναντίον τους θα είναι στόχος αντιποίνων», υπογραμμίζοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση μπλέκει το λαό σε επικίνδυνες περιπέτειες.
Χίος: Μαχητική πικετοφορία

Την καταδίκη τους στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τους σχεδιασμούς εξέφρασαν μέλη και φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στη Χίο, με πικετοφορία που ξεκίνησε από την είσοδο της Απλωταριάς.
Με σύνθημα στο πανό «Κάτω οι συμφωνίες κυβέρνησης – ΗΠΑ, καμία εμπλοκή συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις» η ΤΕ Χίου του ΚΚΕ εκφράζει την αντίθεσή της στην εμπλοκή της χώρας μας στους πολέμους με ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ που στηρίζει οικονομικά και στρατιωτικά το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ που μακελεύει τον Παλαιστινιακό και τον Λιβανέζικο λαό.
«ΗΠΑ – ΕΕ – Ισραήλ βουτάνε στο αίμα τους λαούς! Εξω η Ελλάδα από τον πόλεμο τώρα!», ήταν ένα από τα συνθήματα στις πικέτες των διαδηλωτών.