Αιφνιδιαστική επίσκεψη στην Ιορδανία πραγματοποίησε σήμερα ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου όπου συνάντησε τον Ιορδανό βασιλιά Αμπντάλα Β’ σε μία προσπάθεια να τον καθησυχάσει για το ρόλο που διατηρεί το Αμάν στους ιερούς τόπους Χριστιανών και Μουσουλμάνων στην Ιερουσαλήμ.
Σύμφωνα με Ισραηλινούς αξιωματούχους οι Νετανιάχου και Αμπντάλα Β’ συζήτησαν «τη στρατηγική, οικονομική συνεργασία και την συνεργασία σε θέματα ασφάλειας». Ηταν η πρώτη τους συνάντηση μετά από τέσσερα χρόνια.
Σε ανακοίνωση της ιορδανικής μοναρχίας αναφέρεται πως ο Βασιλιάς Αμπντάλα τόνισε ιδιαίτερα την ανάγκη «σεβασμού του ιστορικού και νομικού καθεστώτος» στην παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ όπου βρίσκεται το τέμενος Αλ Ακσα και το τείχος των Δακρύων στο λεγόμενο «Ορος του Ναού».
Στο Ισραήλ και τη Ραμάλα της κατεχόμενης Δυτικής Οχθης αναμένεται την επόμενη βδομάδα και ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Αντονι Μπλίνκεν.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters