ΗΠΑ: Απεργιακές κινητοποιήσεις εργαζομένων στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια

ΗΠΑ: Απεργιακές κινητοποιήσεις εργαζομένων στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια

Το ΠΑΜΕ στηρίζει τις συνεχιζόμενες μαχητικές, απεργιακές κινητοποιήσεις 48.000 εργαζομένων  στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια που κλιμακώνουν τον αγώνα τους μετά από 3 βδομάδες απεργιών και με καταλήψεις χώρων του Πανεπιστημίου.

Στην ανακοίνωσή του, επισημαίνει «Οι εργαζόμενοι, εκπαιδευτικοί, ερευνητές, μεταπτυχιακοί φοιτητές που εργάζονται στο πανεπιστήμιο διεκδικούν αυξήσεις στους μισθούς και μέτρα για να μπορούν να συνεχίσουν να εργάζονται στον χώρο του πανεπιστημίου σε συνθήκες τεράστιας αύξησης του κόστους διαβίωσης αλλά και κατοικίας. Μάλιστα καταγγέλλεται ότι το ίδιο το πανεπιστήμιο είναι ταυτόχρονα και ιδιοκτήτης πολλών από τις κατοικίες που μένουν οι εργαζόμενοι και έχει αυξήσει τα ενοίκια, ενώ κρατά καθηλωμένους τους μισθούς.

Αυτή η κατάσταση διαμορφώνεται στα Πανεπιστήμια-ΑΕ στις ΗΠΑ, με χιλιάδες εργαζόμενους-ερευνητές να αγωνίζονται για την δουλειά τους, τις σπουδές τους και το επιστημονικό τους έργο ενώ τα Πανεπιστήμια, έχουν μετατραπεί σε γιγάντιους επιχειρηματικούς ομίλους με ασύλληπτα κέρδη.

Στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια για αυξήσεις στους μισθούς. Για παιδεία και σχολές στην υπηρεσία των λαών και όχι για τα κέρδη των μονοπωλίων».

Δείτε πάνω βίντεο από τις κινητοποιήσεις και την χθεσινή κατάληψη στο Πανεπιστήμιο και δείτε κάτω βίντεο από τις κινητοποιήσεις των προηγούμενων ημερών (με ελληνικούς υπότιτλους).

Δείτε ακόμα...