ΗΠΑ: Αποκαταστάθηκε λειτουργία των εφαρμογών κοινωνικής δικτύωσης

Η λειτουργία των εφαρμογών κοινωνικής δικτύωσης που εδρεύουν στις ΗΠΑ, Facebook, Instagram, WhatsApp και Messenger αποκαταστάθηκε σταδιακά έπειτα από έξι και πλέον ώρες διακοπής, την μεγαλύτερη διακοπή που έχει καταγραφεί για τον όμιλο ο οποίος ήδη αντιμετωπίζει κατακραυγή έπειτα από τις αποκαλύψεις για τις πρακτικές του.

Οι μηχανικοί λογισμικού της εταιρείας απέδωσαν αργά το βράδυ της Δευτέρας σε ανακοίνωσή τους τη διακοπή σε «προβληματικές αλλαγές ρυθμίσεων» σε δρομολογητές και εξυπηρετητές τους, που έθεσαν εκτός λειτουργίας τα κέντρα δεδομένων τους.

Χωρίς να διευκρινίσει από ποιον έγιναν οι αλλαγές ρυθμίσεων, ούτε εάν επρόκειτο για προγραμματισμένη αναβάθμιση, η εταιρεία ζητά «συγγνώμη» από όσους επηρεάστηκαν…

Νωρίτερα, υπάλληλοι της εταιρείας του Μαρκ Ζούκερμπεργκ, που δεν θέλησαν να κατονομαστούν, εκμυστηρεύτηκαν στο πρακτορείο ειδήσεων «Reuters» πως το μπλακάουτ προκλήθηκε από εσωτερικό λάθος στη διαχείριση της διαδικτυακής κίνησης προς τα συστήματά της.

Το πρόβλημα περιέπλεξε το γεγονός πως η αλλαγή ρυθμίσεων σε δρομολογητές και εξυπηρετητές της εταιρείας σήμαινε πως δεν ήταν διαθέσιμα ούτε τα εργαλεία λογισμικού των ίδιων των τεχνικών για να διαγνώσουν και να διορθώσουν το πρόβλημα, κατά τις ίδιες πηγές.

Το σενάριο της κακόβουλης ενέργειας στο οποίο είχαν αναφερθεί ειδικοί στην κυβερνοασφάλεια αποκλείστηκε από τους τεχνικούς της εταιρείας.

(Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP)

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...