ΗΠΑ: Δεν κλείνουν οι αμερικανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις σε Γερμανία και Βέλγιο

Αεροπορική Βάση των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ στο Ράμστάιν στη Γερμανία
Φώτο Αρχείου / Αεροπορική Βάση των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ στο Ράμστάιν στη Γερμανία / Πηγή: U.S. Army Corps

Στις ΗΠΑ αποφάσισαν να μην κλείσουν τις αμερικανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις σε Γερμανία και Βέλγιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα διατηρήσει έξι βάσεις ο Στρατός και θα μεταφέρει μία στην Πολεμική Αεροπορία, σύμφωνα με το δελτίο τύπου των ΗΠΑ για την Ευρώπη και την Αφρική την Παρασκευή. Είχαν προγραμματιστεί στο παρελθόν να τις κλείσουν, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών ενοποίησης υποδομών του Υπουργείου Άμυνας του 2015.

Οι εγκαταστάσεις που παραμένουν στα χέρια του Στρατού είναι οι στρατώνες Barton, Ansbach, Γερμανία. Pulaski Barracks, Kaiserslautern, Γερμανία. Coleman Barracks, Mannheim, Γερμανία. Weilimdorf Warehouse, Στουτγάρδη, Γερμανία. Κέντρο Amelia Earhart, Wiesbaden, Γερμανία και Daumerie Caserne, Benelux, Βέλγιο. Μια γερμανική βάση, η Husterhoeh Kaserne στο Pirmasens, θα μεταφερθεί στην Πολεμική Αεροπορία, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέτρεψε το σχέδιο απόσυρσης των αμερικανικών δυνάμεων από τη Γερμανία, που ξεκίνησε από τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. Ο υπουργός Άμυνας Lloyd Austin ανακοίνωσε τον Απρίλιο ότι θα στείλει επιπλέον 500 στρατιώτες, πέρα ​​από τους 35.000 Αμερικανούς που βρίσκονται εκεί σε μόνιμη βάση.

Το Υπουργείο Εξωτερικών θεωρεί τη Γερμανία ως κρίσιμη περιοχή στις προσπάθειές του να αποτρέψει τη ρωσική επιθετικότητα στην ανατολική Ευρώπη.

Μία από τις βάσεις, το Coleman Barracks, φιλοξενεί αποθήκες εξοπλισμού του Στρατού για την Ευρώπη. Σύμφωνα με την ανακοίνωση το προσωπικό εκεί είναι «υπεύθυνο για την αποθήκευση, την ασφάλεια, τη συντήρηση περισσότερων από 800 τεθωρακισμένων οχημάτων και άλλων υλικών».

Οι ΗΠΑ, με κάθε τρόπο, αυξάνουν την πίεση με τη διαρκή και εντονότερη παρουσία τους στην Ευρώπη. Παρά το γεγονός ότι στις ΗΠΑ, στο τιμόνι της χώρας βρίσκεται Δημοκρατικός πρόεδρος, αποφάσισε την παραμονή και ενίσχυση των δυνάμεων στη Γερμανία.

Ένα ακόμη δείγμα πως τα πρόσωπα αλλάζουν και όχι η πολιτική των ΗΠΑ.

Ένα ακόμη δείγμα πως οι λαοί οφείλουν να πάρουν τις τύχες της ειρήνης στα δικά τους χέρια.

ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΕΕ δείχνουν τα δόντια τους. Και όταν αυτοί δείχνουν τα δόντια τους, η ιστορία γράφεται με αίμα αθώων, με προσφυγιά και εξαθλίωση.

Γιάννης Αγγέλου
Σχης (ΜΧ) εα
ΜΒΑ, Ms’c

Δείτε ακόμα...