ΗΠΑ: «Δεν υπάρχει χώρος» για τους μετανάστες

Καραβάνι μεταναστών στην Κεντρική Αμερική σε τρένο με προορισμό τα βόρεια σύνορα του Μεξικό με ΗΠΑ
Φώτο Αρχείου / Καραβάνι μεταναστών στην Κεντρική Αμερική πάνω σε τρένο με προορισμό τα βόρεια σύνορα του Μεξικό με τις ΗΠΑ

Ο Δημοκρατικός δήμαρχος της Νέας Υόρκης Ερικ Ανταμς επισκέφθηκε το Ελ Πάσο, τη μεθοριακή πόλη του Τέξας, από όπου δήλωσε ότι «δεν υπάρχει χώρος στη Νέα Υόρκη» για τους μετανάστες που στέλνονται με λεωφορεία στην πιο πολυπληθή πόλη των ΗΠΑ.

Επιβεβαιώνοντας ότι Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι κλιμακώνουν την επίθεση στους ξεριζωμένους, ανάλογα με τα συμφέροντα του κεφαλαίου, επισήμανε ότι «τώρα είναι η ώρα η ομοσπονδιακή κυβέρνηση να κάνει τη δουλειά της» αναφορικά με τη «μεταναστευτική κρίση» στα νότια σύνορα των ΗΠΑ.

Την προηγούμενη βδομάδα έφτασαν στη Νέα Υόρκη 3.100 αιτούντες άσυλο, με τον Ανταμς να δηλώνει ότι η πόλη βρίσκεται «σε σημείο κατάρρευσης»…

Στο μεταξύ, τη Δευτέρα οι αρχές στις πολιτείες Τζόρτζια και Αλαμπάμα ανακοίνωσαν τον θάνατο τουλάχιστον 9 ανθρώπων από συστήματα τυφώνων που έπληξαν περιοχές στην περιφέρεια. Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν στην Τζόρτζια και άλλα επτά άτομα έχασαν τη ζωή τους στην Αλαμπάμα.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...