ΗΠΑ: Διαδηλώσεις υπέρ του δικαιώματος στην άμβλωση

Από διαμαρτυρία στις ΗΠΑ ενάντια στον περιορισμό του δικαιώματος των αμβλώσεων
Από διαμαρτυρία στις ΗΠΑ ενάντια στον περιορισμό του δικαιώματος των αμβλώσεων

Χιλιάδες διαδηλωτές συμμετείχαν την Κυριακή σε κινητοποιήσεις στις ΗΠΑ για το δικαίωμα στην άμβλωση, με αφορμή πρόσφατο νόμο της πολιτείας του Τέξας που θέτει απαράδεκτους περιορισμούς και απαγορεύσεις.

Στην Ουάσιγκτον, χιλιάδες άνθρωποι έκαναν πορεία μέχρι την έδρα του Ανωτάτου Δικαστηρίου, η πλειοψηφία της παρούσας σύνθεσης του οποίου «σιγοντάρει» την προσπάθεια μιας σειράς – κατά βάση Ρεπουμπλικάνων – κυβερνητών να περάσουν αντίστοιχες νομοθεσίες κατά του δικαιώματος της άμβλωσης.

Παρόμοιες κινητοποιήσεις έγιναν σε πάνω από 600 πόλεις των ΗΠΑ, ενώ σημειώνεται ότι από τον περασμένο Γενάρη 19 πολιτείες έχουν υιοθετήσει πάνω από 60 νόμους που περιορίζουν το δικαίωμα στην άμβλωση.

…Κοινωνικός μεσαίωνας, κοινωνική καθυστέρηση -που επιφέρει τηρουμένων των ιστορικών αναλογιών- η ταξική εκμετάλλευση στο εποικοδόμημα της κοινωνίας, στον καπιταλιστικό κόσμο και μάλιστα στην πρώτη – μέχρι στιγμής- παγκόσμια καπιταλιστική γεωπολιτική δύναμη…

Αφιερώνουμε στις γυναίκες που αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους, τη ζωή τους και πως αυτές θέλουν να τη ζήσουν, το τραγούδι σε στίχους του Ναζίμ Χικμέτ ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟΣ μελοποιημένο από τον Θάνο Μικρούτσικο και τραγουδισμένο απο την Μαρία Δημητριάδη.

Είμαστε δίπλα τους.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...