ΗΠΑ – Ελλάδα: «Η καλύτερη περίοδος των σχέσεων» – «Ζυμώνουν» επώδυνους συμβιβασμούς

Πηγή: Eurokinissi

«Ίσως περνάμε την καλύτερη περίοδο των ελληνοαμερικανικών σχέσεων εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Και σ’ αυτήν την καλλιέργεια των σχέσεων επενδύουμε». Τα παραπάνω επαναλαμβάνουν μονότονα τα στελέχη της κυβέρνησης την ΝΔ, επιδεικνύοντας την «επένδυση» στη βαθύτερη εμπλοκή της χώρας στα αιματοβαμμένα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια ως εγγύηση τάχα για τα κυριαρχικά δικαιώματα απέναντι στις αμφισβητήσεις της Τουρκίας. Κάπως έτσι «ζυμώνουν» επώδυνους συμβιβασμούς.

Την κυβερνητική ευφορία για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις μοιράζεται και ο ΣΥΡΙΖΑ, αν θυμηθούμε όσα έλεγε ο Αλ. Τσίπρας ως πρωθυπουργός:

«Οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις βρίσκονται ίσως σήμερα στο καλύτερο επίπεδο που έχουν υπάρξει μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο (…) Οι ΗΠΑ είναι μια εξαιρετικά σημαντική δύναμη και οι δυνατότητές τους να παρέμβουν για το καλό είναι εξαιρετικά σημαντικές (…) Στη Σούδα πιστεύω ότι ήδη γίνεται μια πολύ σημαντική δουλειά εκεί, η οποία μπορεί και πρέπει να αναβαθμιστεί».

«Ζυμώνουν» επώδυνους συμβιβασμούς

Ο ανταγωνισμός ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για το ποιος «απογείωσε» περισσότερο τις ελληνοτουρκικές σχέσεις καθόλου δεν αφορά το λαό. ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ, μαζί με τις «συμμαχικές» κυβερνήσεις σε Ελλάδα και Τουρκία, «ζυμώνουν» επώδυνους συμβιβασμούς, με «κεντρική ιδέα» τη συνεκμετάλλευση. Αυτό προσπαθούν να κρύψουν. Αλλά το «έργο» είναι χιλιοπαιγμένο και είναι ώρα να τους δείξει ο λαός ότι δεν κόβει πια εισιτήρια…

Δείτε ακόμα...