ΗΠΑ: Ενέκρινε την πώληση πυρομαχικών για τα F-16 της Ταϊβάν αξίας 619 εκ. δολ.

Αμερικανικό μαχητικό αεροσκάφος F-16

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ενέκρινε την πώληση στην Ταϊβάν, έναντι τιμήματος 619 εκατομμυρίων δολαρίων, πυρομαχικών για τα αεροσκάφη F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας της νήσου, ανακοίνωσε χθες Τετάρτη το Πεντάγωνο.

Η νέα δυνητική πώληση, που αναμένεται να οξύνει την αντιπαράθεση με την Κίνα, αναμένεται να συμπεριλάβει κάπου 100 πυραύλους κατά ραντάρ (HARM) AGM-88B και 200 προηγμένους πυραύλους αέρος-αέρος μέσου βεληνεκούς (AMRAAM) AIM-120C-8, μεταξύ άλλων.

Η πώληση θα ενισχύσει «τη δυνατότητα της Ταϊβάν να εγγυάται την υπεράσπιση του εναερίου χώρου της, την περιφερειακή ασφάλεια και τη διαλειτουργικότητα με τις ΗΠΑ», ανέφερε σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε η αρμόδια υπηρεσία του αμερικανικού Πενταγώνου.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανέφερε από την πλευρά του ότι η πώληση των όπλων που ανακοινώθηκε από το Πεντάγωνο συμμορφώνεται προς τις παραδοσιακές θέσεις της Ουάσιγκτον όσον αφορά το Πεκίνο και την Ταϊπέι.

Η κυβέρνηση της Ταϊβάν έσπευσε να χαιρετίσει τη νέα πώληση όπλων, την πρώτη που ανακοινώθηκε από τις ΗΠΑ φέτος και ένατη επί των ημερών του Τζο Μπάιντεν στην αμερικανική προεδρία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...