ΗΠΑ: Ενισχύουν με στρατιώτες τα μέτρα κατά των μεταναστών στα σύνορα με το Μεξικό

Ο Φράκτης στα σύνορα ΗΠΑ Μεξικό. Στα δεξιά η πόλη Τιχουάνα του Μεξικό. Στα αριστερά η περιοχή ευθύνης της φρουράς του Σαν Ντιέγκο
Φώτο Αρχείου / Ο Φράκτης στα σύνορα ΗΠΑ Μεξικό. Στα δεξιά η πόλη Τιχουάνα του Μεξικό. Στα αριστερά η περιοχή ευθύνης της φρουράς του Σαν Ντιέγκο / Πηγή: ngb.army.mil

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα στείλουν επιπλέον 1.500 στρατιώτες στα σύνορά τους με το Μεξικό, ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, καθώς πλησιάζει η εκπνοή ενός επίμαχου υγειονομικού μέτρου που επιτρέπει την άμεση απέλαση των παράτυπων μεταναστών που διασχίζουν τα χερσαία σύνορα των ΗΠΑ.

«Κατόπιν αιτήματος του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας» ο Αμερικανός υπουργός ’Αμυνας «ενέκρινε την προσωρινή ανάπτυξη 1.500 επιπλέον στρατιωτών για να ενισχύσουν τις προσπάθειες της συνοριοφυλακής, στα νοτιοδυτικά σύνορα», δήλωσε ο ταξίαρχος Πατ Ράιντερ.

Οι 1.500 στρατιώτες θα αρχίσουν να φθάνουν στα σύνορα με το Μεξικό από τις 10 Μαΐου.

Ένα μέτρο που συνδέεται με την πανδημία της Covid-19 και τέθηκε σε εφαρμογή το 2020 επί προεδρίας Τραμπ, το οποίο επιτρέπει την άμεση επαναπροώθηση των μεταναστών που δεν διαθέτουν βίζα, ακόμη και των εν δυνάμει αιτούντων άσυλο, εκπνέει στις 11 Μαΐου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...