ΗΠΑ: Επανέφερε την Κούβα στην αμερικανική λίστα των «κρατών που στηρίζουν την τρομοκρατία»

Εκδήλωση για τους γιατρούς της Κούβας
Φώτο Αρχείου / Εκδήλωση για τους γιατρούς της Κούβας στην Plaza Duomo, Crema, Italy. May 23rd, 2020

Εννέα μέρες πριν τη λήξη της θητείας της, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε χθες ότι επανέφερε την Κούβα στην αμερικανική λίστα των «κρατών που στηρίζουν την τρομοκρατία». Από την λίστα αυτή το νησί της επανάστασης κράτος είχε αφαιρεθεί το 2015 από την πρώην κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα, που είχε διαφορετικό σχέδιο «άλωσης» του κουβανικού λαού.

«Με αυτό το μέτρο, καθιστούμε την κυβέρνηση της Κούβας ξανά υπόλογη και στέλνουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα: το καθεστώς Κάστρο πρέπει να τερματίσει τη στήριξη που παρέχει στη διεθνή τρομοκρατία και την υπονόμευση της αμερικάνικης δικαιοσύνης», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο σε ανακοίνωση.

ΗΠΑ: Εισβολή στο Καπιτώλιο οπαδών του μεγιστάνα Ντ. Τραμπ - 6/1/2020
ΗΠΑ: Εισβολή στο Καπιτώλιο οπαδών του μεγιστάνα Ντ. Τραμπ – 6/1/2020 / Πηγή: TWITTER – INSTAGRAM

Φαίνεται ότι η Προεδρία Τραμπ έχει ακόμα χρέη προς τα μονοπώλια που εκπροσωπεί. Βιάζεται να τα εξοφλήσει πριν αναλάβουν τα «αντίπαλα» του Μπάιντεν. Ο λαός της Κούβας δεν αποσπάται από τη γιγαντιαία προσπάθεια να συνδράμει όλους τους λαούς του κόσμου για να σωθούν από την πανδημία. Μ’ αυτά ασχολούνται οι Κουβανοί όταν εξελίσσονται τα τελευταία γεγονότα στο «λίκνο» του Καπιταλισμού.

Κουβανοί Γιατροί

Με πληροφορίες απο ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...