ΗΠΑ: Επικεφαλής της Κου Κλουξ Κλαν ο οδηγός που έριξε το αυτοκίνητο σε διαδηλωτές

ΗΠΑ καταστολή Εθνοφρουρά
Φώτο Αρχείου / Από την χρήση της Εθνοφρουράς στις ΗΠΑ κατά των διαδηλωτών – Μάιος 2020 / Πηγή: TWITTER

Ως τοπικός επικεφαλής της ρατσιστικής οργάνωσης Κου Κλουξ Κλαν αυτοχαρακτηρίστηκε ο άντρας που κατηγορείτε πως έριξε το αυτοκίνητο που οδηγούσε πάνω σε ανθρώπους που διαδήλωναν ειρηνικά στη Βιρτζίνια μετά τον φόνο του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικό.

«Ο Χάρι Χ. Ρότζερς, 36 ετών, κατηγορείται για επίθεση και πρόκληση σωματικής βλάβης, απόπειρα πρόκλησης σωματικής βλάβης με δόλο και βανδαλισμό. Μετά τη διεξαγωγή έρευνας ενδέχεται να του απαγγελθούν και άλλες κατηγορίες», έγραψε στο Twitter η Σάνον Τέιλορ εισαγγελέας της κομητείας Χένρικο της Βιρτζίνια.

Σύμφωνα με την εισαγγελία, ο Ρότζερς οδήγησε σκοπίμως το αυτοκίνητό του μέσα από ένα πλήθος ανθρώπων που έκλειναν έναν δρόμο στο Ρίτσμοντ της Βιρτζίνια, διαμαρτυρόμενοι για τον φόνο του Φλόιντ. Ένας άνθρωπος τραυματίστηκε ελαφρά από το συμβάν. Μάλιστα αυτό δεν ήταν το πρώτη φορά που συνέβη κάτι τέτοιο αφού πριν από λίγες μέρες ένα ανάλογο περιστατικό σημειώθηκε και στο Σιάτλ.

Σύμφωνα με την εισαγγελέα, ο Ρότζερς είναι «κατ’ ομολογία του και όπως καταδεικνύεται από μια περιήγηση στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης επικεφαλής της Κου Κλουξ Κλαν, ενώ κάνει προπαγάνδα υπέρ της ιδεολογίας της υπεροχής της λευκής φυλής».

Αργότερα το τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο WTVR μετέδωσε αρχειακό υλικό από τον Ρότζερς να φορά τη λευκή, χαρακτηριστική ρόμπα της Κου Κλουξ Κλαν, και να κρατά μια σημαία της Συνομοσπονδίας.

Το φασισταριό που επιτέθηκε στον κόσμο

Δείτε ακόμα...