ΗΠΑ: Έτοιμες να αποδεχθούν ενδεχόμενη πρόσκληση της ΕΕ για συνομιλίες με Ιράν

Σημαία της Αμερικής-ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ θα ήταν έτοιμες να πραγματοποιήσουν συνομιλίες με το Ιράν εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση απευθύνει μια πρόσκληση, δήλωσε χθες Πέμπτη ένας ανώτερος Αμερικανός αξιωματούχος, σκιαγραφώντας μια πιθανή διπλωματική πορεία για την επαναφορά της πυρηνικής συμφωνίας του 2015.

«Είμαστε έτοιμοι να δώσουμε το παρόν αν πραγματοποιηθεί μια τέτοια συνάντηση», δήλωσε ο αξιωματούχος στο Reuters, μιλώντας υπό τον όρο να μην κατονομαστεί, μετά από συνομιλίες που είχαν χθες οι υπουργοί Εξωτερικών των ΗΠΑ, της Βρετανίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας.

Νωρίτερα χθες, ένας ανώτερος αξιωματούχος της Ε.Ε. δήλωσε ότι ήταν διατεθειμένος να συγκαλέσει μια τέτοια συνάντηση μεταξύ των συμβαλλομένων μερών της διεθνούς συμφωνίας του 2015: της Βρετανίας, Κίνας, Γαλλίας, Γερμανίας, Ρωσίας και των ΗΠΑ.

Γεωστρατηγικές ιμπεριαλιστικές κινήσεις που ‘βοηθούν’ τις ΗΠΑ, ΕΕ να ‘στριμώξουν’ δυνάμει την επιρροή της Ρωσίας και Κίνας, αλλά και της Τουρκίας σε μουσουλμανικές χώρες στην ευρύτερη περιοχή, ανοίγοντας πεδίο δράσης στα αμερικανοΝΑΤΟϊκά συμφέροντα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε ακόμα...