ΗΠΑ: Φρικτό περιστατικό με αστυνομικό να γονατίζει πάνω στο λαιμό Αφροαμερικανού άνδρα

αμερική αστυνομία

Τη Δευτέρα το απόγευμα, η αστυνομία της Μινεάπολης ειδοποιήθηκε από ένα τοπικό κατάστημα πως κάποιος προσπάθησε να χρησιμοποιήσει πλαστό λογαριασμό. Δύο αστυνομικοί ανταποκρίθηκαν στο περιστατικό. Φτάνοντας είδαν έναν άνδρα που έμοιαζε με την περιγραφή και τον διέταξαν να βγει από το αυτοκίνητο του. Αρχικά συνεργάστηκε αλλά αργότερα αντιστάθηκε, όπως αναφέρει η αστυνομία.

Τα υπόλοιπα καταγράφηκαν σε βίντεο από έναν περαστικό. Το βίντεο δείχνει έναν αστυνομικό να πιέζει με το γόνατο του τον λαιμό του Αφροαμερικάνου άνδρα.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του βίντεο ακούμε τον άνδρα να παρακαλάει τον αστυνομικό να πάρει το πόδι του από το λαιμό του καθώς δεν μπορεί να αναπνεύσει. Από ένα σημείο και μετά ο άνδρας σταματάει να μιλάει και να κουνιέται και μία γυναίκα που παρατηρεί το περιστατικό λέει στους αστυνομικούς να ελέγξουν τον παλμό του. Λίγα λεπτά μετά, ακούγεται μια γυναίκα να αναφωνεί, «Μόλις σκοτώσατε αυτόν τον άνδρα».

Οι αστυνομικοί που ενεπλάκησαν στο συμβάν απολύθηκαν.

Ανάμεσα σε όλα τα παρόμοια περιστατικά, το συγκεκριμένο παρομοιάζεται με ένα συμβάν στη Νέα Υόρκη το 2014, που αστυνομικοί “έπνιξαν” Αφροαμερικάνο άνδρα για το κακούργημα του να πουλάει παράνομα μεμονωμένα τσιγάρα σε περαστικούς.

Ο δήμαρχος της Μινεάπολης δήλωσε,«Το να είσαι μαύρος δεν θα έπρεπε να είναι καταδίκη θανάτου. Όταν ακούς κάποιον να φωνάζει για βοήθεια, τον βοηθάς. Αυτός ο αστυνομικός απέτυχε να ανταποκριθεί στη βασική, ανθρώπινη λογική».

Με πληροφορίες από: CNN

Δείτε ακόμα...