ΗΠΑ: Η Κίνα θα αντιμετωπίσει συνέπειες αν βοηθήσει τη Ρωσία

Η Ρωσία ζήτησε από την Κίνα στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων μη επανδρωμένων αεροσκαφών, ισχυρίστηκε ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τζέικ Σάλιβαν, σε δήλωσή του στο CNN την Κυριακή, προσθέτοντας ότι η παροχή υποστήριξης από την Κίνα στη Ρωσία αποτελεί «ανησυχία» για τις ΗΠΑ.

Επίσης ο Τζέικ Σάλιβαν, ο οποίος αναμένεται να συναντηθεί με τον κορυφαίο διπλωμάτη της Κίνας Γιανγκ Τζιετσί στη Ρώμη τη Δευτέρα, προειδοποίησε το Πεκίνο ότι θα αντιμετωπίσει “με απόλυτη βεβαιότητα” συνέπειες εάν βοηθήσει τη Μόσχα να αποφύγει τις βαριές κυρώσεις για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

«Παρακολουθούμε στενά για να δούμε τον βαθμό στον οποίο η Κίνα παρέχει πραγματικά οποιαδήποτε μορφή υποστήριξης, υλικής ή οικονομικής, στη Ρωσία. (…) Και έχουμε διαμηνύσει στο Πεκίνο ότι δεν θα επιτρέψουμε σε καμία χώρα να αποζημιώσει τη Ρωσία για τις απώλειές της από τις οικονομικές κυρώσεις», είπε ο Σάλιβαν.

«Δεν θα επιτρέψουμε να προχωρήσει κάτι τέτοιο και να επιτρέψουμε να υπάρξει σωτήρια για τη Ρωσία από αυτές τις οικονομικές κυρώσεις από οποιαδήποτε χώρα οπουδήποτε στον κόσμο», είπε.

Όταν ρωτήθηκε νωρίτερα για τις αναφορές αυτές, ο Λιου Πενγκγιού, ο εκπρόσωπος της κινεζικής πρεσβείας στην Ουάσινγκτον, είπε: “Δεν το έχω ακούσει ποτέ”.

Δείτε ακόμα...