ΗΠΑ: Μεγαλώνει το κίνημα διαμαρτυρίας στα πανεπιστήμια παρά τις συλλήψεις

Το Κολούμπια ακύρωσε μαθήματα, δεκάδες διαδηλωτές συνελήφθησαν στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης και στο Γέιλ, ενώ οι πύλες του Χάρβαρντ έκλεισαν για το κοινό τη Δευτέρα.

Το κίνημα διαμαρτυρίας κατά του πολέμου στη Γάζα εξαπλώνεται σε πανεπιστήμια των Ηνωμένων Πολιτειών, μεταξύ των οποίων κάποια από τα πιο φημισμένα στον κόσμο.

Οι ακαδημαϊκές αρχές αντέδρασαν προσπαθώντας να εκτονώσουν την ένταση στις πανεπιστημιουπόλεις.

Περισσότεροι από 100 διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης που είχαν κατασκηνώσει στο Κολούμπια συνελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα.

Ωστόσο, παρόμοιες κατασκηνώσεις «ξεφύτρωσαν» σε πανεπιστήμια σε ολόκληρη τη χώρα, με τα εκπαιδευτικά ιδρύματα να αναζητούν ολοένα συχνότερα το όριο μεταξύ της ελευθερίας έκφρασης και της ασφάλειας, χωρίς να χρειάζεται να επιβάλουν αποκλεισμούς στις πανεπιστημιουπόλεις.

Πηγή: kathimerini

Δείτε ακόμα...