ΗΠΑ: Ο διάπλους από αμερικανικά πολεμικά πλοία του Στενού της Ταϊβάν συνάδει με την αμερικανική πολιτική της μίας Κίνας

Αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό: USS Thomas Hudner and USS Forrest Sherman
Αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό: USS Thomas Hudner and USS Forrest Sherman

Ο διάπλους από δύο αμερικανικά πολεμικά πλοία σήμερα του Στενού της Ταϊβάν μέσω των διεθνών υδάτων είναι “πολύ συνεπής” με την “πολιτική μίας Κίνας” των ΗΠΑ και έχει σκοπό έναν ελεύθερο και ανοικτό Ινδικό-Ειρηνικό Ωκεανό, δήλωσε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

“Σχεδιάστηκε πριν από καιρό”, είπε ο Τζον Κίρμπι, εκπρόσωπος του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας, στο CNN για τον πρώτο διάπλου του στενού από πολεμικά πλοία των ΗΠΑ μετά την επίσκεψη της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι στην Ταϊβάν νωρίτερα αυτό τον μήνα που εξόργισε την Κίνα.

Ο διάπλους από τα δύο πλοία είναι “πολύ συνεπής με την πολιτική μας της μίας Κίνας, είναι πολύ συνεπής με την επιθυμία μας να καταστήσουμε σαφές ότι μπορούμε να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για έναν ελεύθερο και ανοικτό Ινδικό-Ειρηνικό ωκεανό”, είπε ο Κίρμπι.

Νωρίτερα, ο κινεζικός στρατός ανακοίνωσε ότι παρακολουθεί τα σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ που διαπλέουν το Στενό της Ταϊβάν, διατηρώντας υψηλό επίπεδο συναγερμού και ευρισκόμενος σε ετοιμότητα να αντιμετωπίσει οποιεσδήποτε προκλήσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες: , ,

Δείτε ακόμα...