ΗΠΑ: Ολοκληρώθηκε η εξαγορά του Twitter από τον Έλον Μασκ

twiiter logo
Πηγή: Pexels

Ο μεγαλοκαπιταλιστής Έλον Μασκ ανέλαβε επίσημα τον έλεγχο του Twitter μετά την οριστικοποίηση της συμφωνίας, ύψους 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων, για την αγορά του δικτύου κοινωνικής δικτύωσης.

Η αγορά του κολοσσού των social media από τον Μασκ, που θεωρείται ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, κλείνει ένα εξάμηνο παζάρι, που περιλάμβανε αρχικά την άρνηση του Twitter στην προσφορά εξαγοράς του και στη συνέχεια τη μήνυση στον δισεκατομμυριούχο για την εκδήλωση της πρόθεσής του να υπαναχωρήσει από τη συμφωνία.

Μετά την ανακοίνωση της εξαγοράς, ο Μασκ έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter ότι «το πουλί ελευθερώθηκε», αναφερόμενος στο λογότυπο του δικτύου κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, σε μια από τις πρώτες του αποφάσεις στο τιμόνι του γίγαντα των social media, ο Μάσκ απέλυσε τρία κορυφαία στελέχη, τον διευθύνοντα σύμβουλο Παράγκ Αγκραβάλ, τον οικονομικό διευθυντή Νεντ Σίγκαλ, τον Βιτζάγια Γκάντ, επικεφαλής των νομικών και πολιτικών υπηρεσιών και τον Σον Έτζεντ, γενικό σύμβουλο του Twitter.

Ωστόσο, ούτε ο Μασκ ούτε το Twitter έχουν επιβεβαιώσει τις απολύσεις.

Πηγή: CNN, BBC, Al Jazeera

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...