ΗΠΑ: Πυροβολήθηκε πισώπλατα αφροαμερικανός από αστυνομικούς στο Ουισκόνσιν

Κενόουσα, του Ουινσκόνσιν των ΗΠΑ / Πυροβολισμός πισώπλατα αφροαμερικανού από Αστυνομικούς - Στιγμιότυπο από το βίντεο του πυροβολισμού (Πηγή: CBS Minessota)
Κενόουσα, του Ουινσκόνσιν των ΗΠΑ / Πυροβολισμός πισώπλατα αφροαμερικανού από Αστυνομικούς – Στιγμιότυπο από το βίντεο του πυροβολισμού (Πηγή: CBS Minessota)

Ένα νέο περιστατικό πυροβολισμού άοπλου αφοραμερικανού από αστυνομικούς σημειώθηκε σήμερα στις ΗΠΑ.

Το περιστατικό σημειώθηκε περί τις 17:00 (τοπική ώρα) στην πόλη Κενόουσα, του Ουινσκόνσιν όταν αστυνομικοί κλήθηκαν για «ενδοοικογενειακό συμβάν». Το θύμα διακομίστηκε σε νοσοκομείο από αστυνομικούς, αναφέρει ανακοίνωση Τύπου της αστυνομικής διεύθυνσης της πόλης.

Βίντεο που «ανέβηκε» σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης και επικαλούνται μέσα ενημέρωσης των ΗΠΑ εικονίζει τον άνδρα καθώς βαδίζει προς το αυτοκίνητό του, ακολουθούμενος από δύο αστυνομικούς. Ο ένας από τους αστυνομικούς τον πιάνει από τη φανέλα που φοράει και τον πυροβολεί στην πλάτη επανειλημμένα – ακούγονται τουλάχιστον επτά εκπυρσοκροτήσεις – αφού ανοίγει την πόρτα του οδηγού.

Δεν δίνεται καμία εξήγηση από την αστυνομία για το τι οδήγησε τον αστυνομικό να πυροβολήσει τον άνδρα. Για το επεισόδιο θα διενεργηθεί έρευνα από το πολιτειακό υπουργείο Δικαιοσύνης, κατά την ανακοίνωση.

Σχεδόν αμέσως μετά το συμβάν, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στον τόπο του συμβάντος η οποία μετατράπηκε σε διαδήλωση στους δρόμους της πόλης, ενάντια στην αστυνομική βία.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Reuters»)

Δείτε ακόμα...