ΗΠΑ : Σχεδόν ένα στα πέντε παιδιά δεν τρώει αρκετά λόγω έλλειψης χρημάτων

Παιδιά

Το Brookings Institution ανέλυσε τα αποτελέσματα δύο ερευνών που έγιναν πρόσφατα σε εθνικό επίπεδο για να αποτιμηθεί ο αντίκτυπος της πανδημίας στις ΗΠΑ.

Στη μία από αυτές τις δύο μελέτες, το 17,4% από τις μητέρες παιδιών 12 ετών και κάτω που ερωτήθηκαν σχετικά, απάντησε ότι δεν μπορεί να θρέψει επαρκώς τα παιδιά λόγω έλλειψης χρημάτων.

«Είναι ολοφάνερο ότι τα πιο μικρά παιδιά πλήττονται από διατροφική ανασφάλεια σε βαθμό άνευ προηγουμένου στη σύγχρονη εποχή». «Η διατροφική ανασφάλεια των νοικοκυριών με παιδιά 18 ετών και μικρότερα, αυξήθηκε κατά 130% σε σύγκριση με το 2018».

Στην μεγαλύτερη οικονομική δύναμη του κόσμου, τονίζει η Λόρεν Μπάουερ, που συνέταξε την έκθεση για το Brookings Institution, ορισμένοι γονείς είναι αναγκασμένοι να μειώνουν την ποσότητα των γευμάτων, ακόμη και να παραλείπουν γεύματα των παιδιών τους.

Τονίζει επίσης ότι το πρόβλημα επιδεινώνει, η διακοπή των προγραμμάτων προσφοράς γευμάτων στα παιδιά στα σχολεία, αφού έχουν κλείσει λόγω της πανδημίας, και καλεί τις αρχές να προσφέρουν βοήθεια στην πιο ευάλωτη μερίδα του πληθυσμού.

Το πρόβλημα σίτισης, αυξάνεται, οσο αυξάνεται και η ανεργία. Τουλάχιστον 30 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν υποβάλει αίτηση για να λάβουν επίδομα ανεργίας αφότου ξέσπασε η πανδημία. Το ποσοστό της ανεργίας τον Απρίλιο, που αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα αύριο Πέμπτη, εκτιμάται ότι πλησίασε το 20%, επίπεδο που η χώρα είχε να γνωρίσει από τη Μεγάλη Ύφεση της δεκαετίας του 1930.

Στις ΗΠΑ έχουν καταγραφεί πάνω από 1,2 εκατ. κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 και σχεδόν 73.000 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19, καταγράφουν τα δεδομένα τα οποία συγκεντρώνει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς και ανανεώνονται συνεχώς.

Επιβεβαιώνεται με τραγικό τρόπο οι επιπτώσεις που επιφέρει στους λαούς ο καπιταλιστικός τρόπος παραγωγής. Οι μεγαλύτερες οικονομικά χώρες στον πλανήτη, δεν εξαιρούνται, αντίθετα, και εκεί ο καπιταλισμός δείχνει το δόντια του στην καθημερινή ζωή στην σίτιση, την υγεία, την μόρφωση, την κατοικία. Συνθήκες που οξύνονται και βαθαίνουν σε μεγαλύτερα λαϊκά τμήματα, τόσο στην πανδημία, όσο και στη κρίση που ελοχεύει…

Πηγή Newsbomb

ag

Δείτε ακόμα...