ΗΠΑ: Στους 50 οι νεκροί μετανάστες σε φορτηγό στο Τέξας

ΗΠΑ - ΤΕΞΑΣ - ΝΕΚΡΟΙ 50 ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΕ ΦΟΡΤΗΓΟ

Στους 50 ανέρχονται οι μετανάστες που βρέθηκαν νεκροί μέσα σε νταλίκα στο Τέξας, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Μεξικού, Άντρες Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ, σε μια από τις χειρότερες τραγωδίες διακίνησης ανθρώπων στα σύνορα με τις ΗΠΑ.

Τα θύματα βρέθηκαν τη Δευτέρα στο Σαν Αντόνιο του Τέξας, όπου η θερμοκρασία έφτανε τους 39,4 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, δεν υπήρχε κάποια ένδειξη ότι οι άνθρωποι αυτοί διέθεταν νερό ούτε ότι λειτουργούσε ο κλιματισμός στη νταλίκα.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Μεξικού, Μαρσέλο Εμπράρδ, ανέφερε μέσω του Twitter ότι ταυτοποιήθηκαν ορισμένα από τα θύματα: 22 Μεξικάνοι, επτά από τη Γουατεμάλα και δύο από την Ονδούρα. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για τους υπόλοιπους 19 νεκρούς.

Η Υπηρεσία Μετανάστευσης και Τελωνείων (ICE) των ΗΠΑ ανέφερε ότι διεξάγεται ποινική έρευνα για διακίνηση ανθρώπων σε συνεργασία με την τοπική αστυνομία.

Οι 16 από τους μετανάστες που βρέθηκαν ζωντανοί στο ρυμουλκό, μεταξύ των οποίων και τέσσερις ανήλικοι, μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική του Σαν Αντόνιο, πάσχουν από θερμοπληξία και εξάντληση και δεν υπάρχουν μικρά παιδιά ανάμεσά τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...