Ιράκ: Διαδηλωτές εισήλθαν στην πρεσβεία της Σουηδίας στη Βαγδάτη, διαμαρτυρόμενοι για το κάψιμο αντιτύπου του Κορανίου

Μερικές δεκάδες Ιρακινοί διαδηλωτές κατάφεραν σήμερα να εισέλθουν για σύντομο χρονικό διάστημα μέσα στην πρεσβεία της Σουηδίας στη Βαγδάτη σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το κάψιμο σελίδων ενός αντιτύπου του Κορανίου στη Στοκχόλμη από έναν Ιρακινό, σύμφωνα με φωτογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.

Οι διαμαρτυρόμενοι, οπαδοί του Ιρακινού σιίτη ηγέτη Μοκτάντα Σαντρ παρέμειναν σχεδόν ένα τέταρτο της ώρας μέσα στη διπλωματική αντιπροσωπεία της Σουηδίας και βγήκαν από αυτήν ήσυχα με την άφιξη των δυνάμεων της τάξης, σύμφωνα με τον φωτογράφο.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καταδίκασε σήμερα τη Σουηδία, λέγοντας ότι η Τουρκία δεν θα υποκύψει ποτέ σε μια πολιτική προσκλήσεων ή απειλών. «Θα διδάξουμε στους αλαζόνες Δυτικούς ότι δεν είναι θέμα ελευθερίας έκφρασης η προσβολή των ιερών αξιών των μουσουλμάνων», είπε ο Ερντογάν, καταγγέλλοντας «με τον πιο έντονο τρόπο» την ενέργεια αυτή. Ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε ότι η ’Αγκυρα θα δώσει την πιο δυνατή απάντηση σε αυτό που αποκάλεσε τη αχρεία διαμαρτυρία.

Η κυβέρνηση της Ιορδανία κάλεσε σήμερα την πρεσβευτή της Σουηδίας στο Αμάν και της εξέφρασε την έντονη διαμαρτυρία της Ιορδανίας, αναφέρει ανακοίνωση του ιορδανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κάλεσαν επίσης σήμερα τον Σουηδό πρεσβευτή για να διαμαρτυρηθούν για το κάψιμο αντιτύπου του Κορανίου, αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Δείτε ακόμα...